5.9 C
Bistrița
vineri, martie 31, 2023

NE ENERVEAZĂ…primarul Turc și prefectul Stelică care o ard poetic, în timpul programului de lucru

Ne-au lăsat nervișorii, ultimii pe care-i mai aveam, când, în miezul zilei, pe la 14.24 trecute fix, atunci când și noi și voi – probabil, nu vă mai vedeați capul de treabă, ne trimite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud mesaj că dom’ prefect Stelică o arde poetic ziua în amiaza mare, e pe la lansări de carte de braț cu primarul Ioan Turc. Altceva mai bun n-aveau de făcut, le-au rezolvat pe toate…

Ei, și voi ce făceați astăzi în miezul zilei? Tot la serviciu, ca săracii? Nu vă mai vedeați capul de treabă, nu? Asta e, dacă nu v-ați făcut primari sau prefecți și nu vă permiteți ca ziua în amiaza mare să o ardeți poetic, pe la lansări de carte, ca primarul Ioan Turc și prefectul Stelică Dolha, primii cărturari ai județului. Instituția Prefectului ne informează că astăzi prefectul Stelian Dolha a pus mâna pe carte, ultima carte a celui mai prolific scriitor bistrițean, dr. Mircea Gelu Buta, care tocmai și-a lansat, la ora 11.30 ultima capodoperă „Urme ale unor oameni de seamă”. Dacă ne luăm după cuvintele pompoase scrise de prefect, cu lucrarea asta de referință îi zdrobim pe toți autorii contemporani, ba chiar merită citită și copiilor ( poate o bagă și în manuale!). „Este, practic, istoria de lângă noi și sunt convins că este o lectură pe care o putem recomanda și copiilor noștri” – a opinat Dolha, mare cărturar și critic literar, chiar și în timpul serviciului, nu doar în timpul liber.

A avut el ceva dreptate, că ne-am uitat printre poze și am observat că pe primarul Ioan Turc l-a prins somnicu, o fi bună cartea asta de citit copiilor seara, la culcare:

În rest, stați liniștiți, s-au rezolvat toate. Toți bistrițenii care vor să se vaccineze împotriva COVID au găsit locuri libere, avem vaccinuri la discreție, se duc în alte județe ca să se vaccineze numai așa, ca să aibă ce povesti prietenilor. Iar Bistrița, Bistrița e ca o floare, un oraș curat, cu străzi ca-n palmă, iluminate, parfumate, e plin de locuri de joacă și spații verzi, se vede că au venit liberalii la putere, alcumva se mișcă treaba.

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...