17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Declaraţia pe propria răspundere poate fi scrisă și de mână. Motiv suplimentar, pentru ieșirea din localitate

Declaraţia pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localităţi poate fi scrisă şi de mână. Cei care o completează astfel trebuie să respecte elementele din formularul tip dat publicităţii. Românii au la dispoziție un motiv suplimentar pentru ieșirea din localitate:

Declaraţia pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localităţi poate fi scrisă şi de mână, a reamintit azi Jandarmeria Română.

În cazul în care o nouă deplasare respectă acelaşi traseu menţionat într-o declaraţie anterioară, aceasta poate fi refolosită şi în alte zile. Este suficient să tăiați cu o linie data precizată iniţial, completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea – mai precizează Jandarmeria Română.

O noutate se referă și la înmormântări. Dacă inițial era vorba că la asemenea ceremonii pot participa 16 persoane, autoritățile au revenit asupra deciziei. Doar 8 persoane au voie să participe la slujbele religioase, în contextul actual. 

Formularul actualizat poate fi completat AICI.

Hotărârea de Guvern nr. 394/18 mai, referitoare la declararea stării de alertă și măsurile aplicabile pe durata acesteia, prevede un motiv în plus pentru ieșirea din localitate.

Motivele permise pentru deplasarea în afara localităţii / zonei metropolitane sunt:

 • 1. interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; 
 • 2. în scop umanitar sau de voluntariat;
 • 3. realizarea de activități agricole;
 • 4. pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli; 
 • 5. îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
 • 6. participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament; 
 • 7. asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
 • 8. activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane;
 • 9. participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
 • 10. pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;
 • 11. alte motive justificate (precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; deces al unui membru de familie).

În Bistrița – Năsăud NU există zone metropolitane! CE distanță vă puteți deplasa fără declarație:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!