22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Deputatul PSD BN Bogdan Ivan Gruia: „Digitalizarea inteligentă, o șansă pe care nu avem voie să o pierdem!”

Deputatul Bogdan Ivan a participat ieri, la Bruxelles, la Romanian Digital Day, în Parlamentul European. „Digitalizarea inteligentă, o șansă pe care nu avem voie să o pierdem!”

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a vorbit în deschiderea Romanian Digital Day din Parlamentul European despre „două lucruri foarte importante pentru modernizarea României cu ajutorul tehnologiei:

 • legislație prietenoasă prin consultarea tuturor actorilor (companii, universități, societate civilă) prin Grupul de lucru IT&C al PSD lansat în urmă cu o săptămână și prin Grupul Law and Technology Lab al Comisiei IT&C din Camera Deputaților al cărei Vicepreședinte sunt;
 • deschiderea județului Bistrița-Năsăud către investitori în tehnologie, digitalizarea serviciilor publice și valorificarea potențialului uriaș al județului nostru.

Interesul companiilor de IT&C în zona Bistrița-Năsăud, schimbul de idei pe care l-am avut cu managerii celor mai mari companii românești la nivel mondial precum Bit Defender, eMag, NTT Data, UiPath îmi conferă încrederea că putem crea la Bistrița un mic… Cluj”, a transmis deputatul Bogdan Ivan.

Acesta s-a arătat impresionat de interesul antreprenorilor din Bistrița-Năsăud pentru digitalizare. „Mai ales că schimbul de date importante dintre privat și Administrație pentru împrumutul de bune practici și pentru modernizarea administrației publice este o condiție indispensabilă a dezvoltării pe toate planurile”, a subliniat deputatul. 

Digitalizarea nu este un moft, ci o necesitate a progresului economic – consideră Bogdan Ivan. „Făcută cu rațiune și curaj, fără a încălca intimitatea și drepturile fundamentale, o modernizare a proceselor și serviciilor publice și private e obligatorie.

Putem evolua ca țară, ca județ, ca municipiu doar dacă întindem mâna viitorului. Digitalizarea este o șansă pe care noi cei din Bistrița-Năsăud nu avem voie s-o pierdem. Și n-o vom pierde!”, a concluzionat Bogdan Ivan. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Digitalizarea este un mijloc prin care se poate ajunge la reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, dar pentru asta sunt necesare reforme structurale profunde precum:
  -Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
  -Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
  -În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc peste 8.000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
  -Reducerea numărului de judeţe la 16, într-o primă etapă, apoi la 8, echivalente cu regiunile de dezvoltare;
  – Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
  Restul e cancan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!