24.2 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Deputat Bogdan Ivan Gruia: Norma de hrană pentru copiii din orfelinate, majorată la 22 de lei!

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a anunțat ieri că norma de hrană pentru copiii din orfelinate a fost majorată la 22 de lei. „Prin acest proiect s-a asigurat baza legală pentru alte măsuri ce vor sprijini copilașii institutionalizați și familiile care au luat copii în plasament maternal.

Proiectul de lege adoptat ier în Plenul Camerei Deputaților face parte din pachetul de măsuri Sprijin pentru România, propus de PSD.

Prin acest proiect s-a asigurat baza legală pentru alte măsuri ce vor sprijini copilașii institutionalizați și familiile care au luat copii în plasament maternal:

  • majorare de la 28 de lei la 150 de lei a alocației lunare pentru nevoi personale;
  • alocație lunară pentru copiii aflați în plasament familial crescută de la 630 de lei la 900 de lei;
  • creștere de la 945 lei la 1350 lei pentru copiii cu dizabilități aflați în plasament familial;

Pentru aceste 3 măsuri Guvernul României va emite acte normative, la începutul lunii mai, prin care vor fi stabilite aceste măsuri din programul Sprijin pentru România, propuse de PSD!

Chiar dacă nevoile copiilor din orfelinate nu sunt acoperite de aceste majorări, prin aceste măsuri social-democrate se face un pas consistent pentru sprijinul lor”, a mai spus deputatul Bogdan Ivan Gruia.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.