2.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Deputat Bogdan Ivan Gruia: Norma de hrană pentru copiii din orfelinate, majorată la 22 de lei!

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a anunțat ieri că norma de hrană pentru copiii din orfelinate a fost majorată la 22 de lei. „Prin acest proiect s-a asigurat baza legală pentru alte măsuri ce vor sprijini copilașii institutionalizați și familiile care au luat copii în plasament maternal.

Proiectul de lege adoptat ier în Plenul Camerei Deputaților face parte din pachetul de măsuri Sprijin pentru România, propus de PSD.

Prin acest proiect s-a asigurat baza legală pentru alte măsuri ce vor sprijini copilașii institutionalizați și familiile care au luat copii în plasament maternal:

  • majorare de la 28 de lei la 150 de lei a alocației lunare pentru nevoi personale;
  • alocație lunară pentru copiii aflați în plasament familial crescută de la 630 de lei la 900 de lei;
  • creștere de la 945 lei la 1350 lei pentru copiii cu dizabilități aflați în plasament familial;

Pentru aceste 3 măsuri Guvernul României va emite acte normative, la începutul lunii mai, prin care vor fi stabilite aceste măsuri din programul Sprijin pentru România, propuse de PSD!

Chiar dacă nevoile copiilor din orfelinate nu sunt acoperite de aceste majorări, prin aceste măsuri social-democrate se face un pas consistent pentru sprijinul lor”, a mai spus deputatul Bogdan Ivan Gruia.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...