18.4 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

Deputat Daniel Suciu, co-inițiator la legea ce dă dreptul pacienților oncologici să nu mai figureze în bazele de date

Deputat Daniel Suciu este co-inițiator la legea care dă dreptul pacienților oncologici să nu mai figureze în bazele de date. „Este foarte greu să înțeleg că există legi care îi pedepsește pe oameni de două ori”, a comentat deputatul.

Este foarte greu să înțeleg că există legi care îi pedepsește pe oameni de două ori. O dată îi pedepsește destinul cu o boală cruntă. A doua oară îi pedepsim noi, societatea. Suntem incapabili să le dăm o a doua șansă, în condițiile în care ei toată viața au luptat pentru a doua șansă”, a spus Daniel Suciu în Camera Deputaților.

Deputatul Daniel Suciu s-a referit la „dreptul de a fi uitat, în cazul pacienților vindecați de cancer, înseamnă respect, demnitate și nedisciminare.

Am fost co-inițiator la legea ce dă dreptul pacienților oncologici să nu mai figureze în bazele de date, inclusiv pentru asiguratori și bănci. Astfel încât să nu poarte de două ori pecetea acestei maladii iar societatea să le faciliteze drepturi pe care ceilalți le consideră normale”, a mai spus deputatul.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...