1.1 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Fără emoții pe puntea de pe Tudor Vladimirescu. Pietonii, „susținuți” de 50 de tone de oțel

Se lucrează intens la realizarea punții pietonale de pe Tudor Vladimirescu. O muncă migăloasă, intensă, DURĂ. Pentru structura metalică a acesteia se folosesc 50 de tone de oțel.

Ploile abundente din 2019 au făcut numeroase stricăciuni în Bistrița. Una dintre ele a fost erodarea stâlpilor de susținere a punții pietonale de pe Tudor Vladimirescu.

Astfel, puntea de la TBC de pe Ghinzii- așa cum e cunoscută- a fost închisă în noiembrie 2019.

FOTO/VIDEO: Pericol la puntea de pe Ghinzii!

S-au alocat bani pentru reabilitarea ei, dar numai în august 2021 au fost finalizate procedurile și s-a atribuit lucrarea prin licitație.

Cei de la Îndemânarea au câștigat licitația și s-au apucat de lucru.

Cei de la Îndemânarea vor face puntea de pe Ghinzii: pentru pietoni, bicicliști și autovehicule de serviciu!

Deși se lucrează intens, fiind deopotrivă o muncă migăloasă dar și dură, puntea va putea fi folosită abia din luna octombrie 2022.

Structura acesteia este realizată din 50 de tone de oțel.

Obiectivul de investiții „Refacere punte pietonală pe strada Tudor Vladimirescu – inclusiv refacere pile transversale din beton” va fi finanțat din fonduri guvernamentale cu suma de 1.915.000 lei. Restul până la valoarea totală a investiției, de 2.357.514,99 lei cu TVA, reprezintă contribuția din bugetul local.

Noua pasarelă peste râul Bistrița se va executa pe amplasamentul punții existente, care este închisă circulației din 2020 și urmează să fie demolată. Ea va fi înlocuită cu o construcție ce va avea o deschidere de 40 de metri. Va asigura o lățime a părții carosabile de 3.4 m destinată traficului velo și un trotuar destinat circulației pietonale.

Suprastructura va fi alcătuită din două arce metalice paralele de secțiune casetată. La realizarea structurii metalice se vor folosi peste 50 de tone de oțel structural. Va fi executată aproape în întregime în uzină. Apoi va fi asamblată pe șantier și montată pe poziție cu automacaraua.

La momentul actual, se lucrează în atelier la confecționarea suprastructurii metalice. Urmează relocarea conductelor de gaz și apă, apoi demolarea punții vechi.

Contractul de lucrări în valoare de 1.991.502,66 lei cu TVA, cu o durată de 10 luni, are ca executant firma Îndemânarea Prodcom, termenul de finalizare fiind octombrie 2022” a anunțat Ioan Turc.
Astfel, spre finalul anului 2022, bistrițenii vor putea circula pe acest pod:

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...

S-a deschis SOF GSM, magazin de accesorii pentru telefoane, pe strada Andrei Mureșanu din Bistrița

Un nou magazin de accesorii pentru telefoane s-a deschis în Bistrița, pe strada Andrei Mureșanu, chiar...