21.4 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

CE se va realiza pe traseul ”Viișoara – Wonderland”, pe lângă ștrandul Codrișor! Documentația – 2,4 milioane lei

Primăria Bistrița pune la bătaie 2,4 milioane lei pentru documentația necesară traseului Viișoara – Wonderland, pe lângă ștrandul Codrișor. CE se va realiza pe această ”Linie Albastră”:

Ideea realizării unei linii de legătură Viișoara – Wonderland s-a născut încă din perioada de campanie electorală 2020. Aceasta cuprindea inclusiv modernizarea și punerea în valoare a malului stâng al râului Bistrița, porțiunea care acum e închisă circulației rutiere.

Primii pași în realizarea ”Liniei Albastre” sau a ”coridorului de mobilitate urbană” a fost făcut în august 2021. Consilierii locali au votat atunci alocarea a 400.000 de euro pentru documentația necesară acestui proiect.

Vom avea și Linie Albastră de transport! DOUĂ milioane de lei, numai hârțogăria de început:

Zilele trecute, municipalitatea a anunțat organizarea licitației pentru atribuirea serviciilor de realizare a documentației tehnico-economice aferente proiectului.

Conform informațiilor de pe SEAP, municipalitatea pune la bătaie aproape 2,4 milioane de lei. Ofertele sunt așteptate până în 19 iulie 2022, ora 15.00.

PE unde trece Linia Albastră

Traseul Linii Albastre va fi următorul:

 • DN17 Viișoara
 • DJ154 – Sărata
 • DC8G – Parc Industrial Bistrita Sud
 • strada Zăvoaie
 • DJ173C – str. Mihai Viteazul
 • strada Codrisor
 • DJ173 – DC8 – strada Valea Ghinzii
 • Wonderland– DN17  -Unirea
CE se va face pe acest traseu:

Conform solicitării de pe SEAP, pe acest traseu se vor realiza următoarele lucruri:

 • Crearea unei linii de transport public cu bandă dedicată, care să unească zonele funcționale pe traseul coridorului de mobilitate: localitatea componentă Sărata, Parcul Industrial Bistrița Sud, noua zonă de dezvoltare Zăvoaie, zona de promenadă Codrișor, noua zonă de dezvoltare Valea Ghinzii, Complexul Wonderland și loc. com. Unirea având o lungime de aprox 18 km;
 • Realizarea unui parc&ride în zona Unirea-Wonderland;
 • Modernizarea a două punți pietonale peste Râul Bistrița care să unească zonele rezidențiale Ștefan cel Mare și Independenței Sud de zonele funcționale de pe traseul noului coridor de mobilitate, precum și extinderea infrastructurii pietonale pe noul coridor de mobilitate, inclusiv crearea unei noi punți pietonale care sa unească Parcul Municipal de zona Codrișor;
 • Extinderea infrastructurii ciclistice pe întreg coridorul de mobilitate creat și racordarea acesteia la rețeaua realizată în exercițiul 2014-2020;
 • Modernizarea a două poduri peste Râul Bistrița (DJ154 Sărata și str. Asfințitului – str. Aerodrumului Unirea), pentru accesibilitatea benzii dedicate transportului public, infrastructurii pietonale și cicliste, precum și crearea unui nou pod în zona Zăvoaie pentru conectarea optimă a noii linii de transport public la autobaza destinată autobuzelor electrice realizată prin POR 2014-2020 (Linia Verde);
 • Pregătirea infrastructurii pentru amplasarea de noi stații de transport public, pe traseul realizat (vor fi montate stații de transport smart) – minim 20 de stații;
 • Asigurarea iluminatului public aferent infrastructurii pietonale și cicliste, circa 15 km.

Bugetul eligibil estimat total al investiției este de 29.750.000,00 euro, din care 25.000.000,00 euro fără TVA (144.109.000,00 lei, din care 121.100.000,00 lei fără TVA la cursul inforeuro pentru luna iulie 2020 – 4,8440 lei/euro).

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: