2.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

Deputații PSD îi convoacă la Parlament pe șefii Poliției și DSP București

Membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate din Camera Deputaților au transmis ieri o convocare oficială către șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai Direcției de Sănătate Publică. Aceștia sunt invitați să dea explicații cu privire la circumstanțele organizării și desfășurării congresului PNL.

Comisarul-șef Bogdan Berechet și dr. Oana Niculescu au fost chemați pentru a da explicații privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului. Aceștia au fost rugați să explice și dubla măsură în sancționarea încălcărilor restricțiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetățenilor obișnuiți.

PSD a luat act de refuzul celor doi de a se prezenta în fața comisiilor parlamentare. Ceea ce confirmă complicitatea inadmisibilă a acestor instituții la ilegalitățile comise în cadrul evenimentului politic organizat de PNL. Această atitudine obstrucționistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituțiile statului consacrat în Constituția României și în deciziile Curții Constituționale din România.

Deputații PSD vor reveni cu o nouă convocare adresată celor doi șefi de instituții, iar în cazul unui alt refuz vor folosi toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru acest comportament inacceptabil într-un stat drept.

Românii au dreptul să știe dacă și în ce condiții a fost avizat congresul PNL și cine a luat această decizie din partea autorităților responsabile. Scoaterea la lumină a adevărului e cu atât mai importantă cu cât raportările oficiale arată o dublare atipică a numărului de cazuri zilnice noi de COVID-19 în București, de la maximul de 1.048 de cazuri săptămâna trecută la 2.559 de cazuri luni, a doua zi după congresul PNL.

Biroul de presă al PSD

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...