22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Deputatul Bogdan Ivan Gruia: „Am dat o lovitură puternică birocrației: Legea interoperabilității a fost votată!”

Potrivit deputatului PSD Bogdan Ivan Gruia, astăzi s-a făcut primul pas spre digitalizarea administrației centrale și locale. Totodată s-a redus birocrația, prin Legea Interoperabilității.

Astăzi a fost votată în Parlament Legea Interoperabilității. Potrivit deputatului PSD Bogdan Ivan Gruia, astfel, o boală a societății românești de după 1989 – birocrația este pe cale a fi eradicată.

„Legea privind crearea platformei naționale de interoperabilitate este primul pas către digitalizarea administrației centrale și locale. Implementarea acestui act normativ va eradica foarte curând obiceiul „strămoșesc” al cozii de la ghișeu, oamenii având oportunitatea de a-și rezolva problemele în raport cu administrația centrală sau locală din fotoliul de acasă.

Registrele, bazele de date, vor fi în suport digital, iar copiile nenumărate după actele personale nu-si vor mai avea rostul.

Da, mulți vor spune că este un vis, că în România nu se poate implementa. Ba se poate! Această lege, al cărui inițiator sunt alături de mai mulți colegi din PSD și din alte partide, este în concordanță cu un punct esențial din Planul Național de Redresare și Reziliență în virtutea căruia țara noastră primește bani de la Uniunea Europeană!

Trebuie doar să folosim banii cu cap, să venim în întâmpinarea cerințelor UE, cerințe care se referă la oameni!

Cozile la ghișee, birocrația, timpul pierdut prin arhive vor dispărea. Alte țări europene au reușit. Trebuie să reusească și România!

Crearea platformei naționale de interoperabilitate va fi în folosul oamenilor, scutindu-i pe aceștia de drumurile nenumărate către ghișee. Statul trebuie să vină în întâmpinarea oamenilor și nu invers.

Tehnologia și digitalizarea sunt mijloace, nu scopul. Scopul sunt oamenii! Dintotdeauna a fost așa. Și așa trebuie să rămână”, spune Bogdan Ivan Gruia

 

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Oameni buni, asta cand va trece la lucruri concrete!?
    De doi ani e trompeta judetului, cand va putea prezenta ceva palpabil, functional, adevarat?

  2. „Scopul sunt oamenii!” De aceea ati angajat la sat anul asta zeci de mii de „oameni” care de fapt sunt neveste, amante, nurori, cumnate, neamuri de toate felurile de ale voastre? Asa ati dat de pamant cu birocratia, anagjand clientela la buget? Mai Bogdane, daca vorbesti serios ar trebui sa te duci la doctor ca nu-i in regula cu tine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...