9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Deputatul Bogdan Ivan Gruia: S-a scris istorie pentru achizițiile publice din România

S-a scris istorie pentru achizițiile publice din România – a anunțat deputatul Bogdan Ivan Gruia. Acesta s-a referit la legea achizițiilor publice care aduce un important câștig companiilor locale din România.

Deputatul Bogdan Ivan a susținut ieri, în Plenul Camerei Deputaților, proiectul de lege inițiat de PSD. Proiectul presupune ca Principiul achizițiilor publice verzi să fie inclus în criteriile de atribuire ale contractelor publice de lucrări sau servicii.

Ce înseamnă concret acest lucru:

  • vor avea punctaj suplimentar ofertele care demonstrează cea mai scurtă distanță de la locul de producție la cel de consum/implementare;
  • nu prețul cel mai mic va fi criteriul principal de atribuire a unei licitații;
  • va conta impactul asupra mediului și canalul scurt de aprovizionare;
  • companiile locale din România vor avea de câștigat;
  • proiectele din bani europeni sau guvernamentali nu vor mai fi întârziate din cauza unor companii incapabile să implementeze proiecte pentru care au sublicitat!

Este o victorie pentru România și pentru capitalul românesc! Un proiect al PSD si al președintelui Marcel Ciolacu, care deblochează atragerea de fonduri europene și dă un sprijin concret capitalului românesc!”, a mai spus deputatul Bogdan Ivan.

Legea urmează să fie promulgată de Președintele României. Aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial și va produce efecte în cel mai scurt timp, a subliniat deputatul.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.