-0.4 C
Bistrița
miercuri, decembrie 8, 2021

Deputatul Daniel Suciu: Să meargă Sighiartău până la Ministerul Agriculturii și să rezolve problema cu ajutoarele pentru fermieri tăiate

Fermierii pierd anul acesta două ajutoare care li se adresau. Una era pentru creșterea producției și alta pentru valorificaaea ei. ”Să meargă Robert Sighiartău din Pipera până la Ministerul Agriculturii, că și el a semnat pentru ajutorul ăla, și să rezolve să nu rămână fermierii fără bani” a spus deputatul Daniel Suciu.

Printre planurile economice ale Guvernului se numără și desființarea a două ajutoare date fermierilor. Iar Bistrița Năsăud este un județ preponderent rural, astfel că aceste măsuri afectează economia județului.

Dacă fermierii se bucurau de programele de finanțare, încă de pe vremea când eram noi la guvernare, în special de programul TOMATA, din nefericire am o veste foarte prostă pentru legumicultorii din zona Nimigea, Dumitra, etc. De anul acesta, STOP. Niciun fermier din județui nostru nu va mai primi acea sumă de bani, astfel încât să avem cu toții, în piață, roșii românești, de producție proprii” a declarat deputatul Daniel Suciu în cadrul unei conferințe de presă.

Un alt proiect de finanțare, anunțat la finele anului trecut și inițiat de liberali, NU va mai fi susținut.

În toamna anului trecut, printr-o lege, fermierii erau încurajați să-și vândă producția proprie, primând o primă de comercializare. Deși inițiată de deputați și senatori PNL și promulgată, anul acesta fermierii au fost anunțați că NU se vor mai da acești bani. E vorba de 20.000 de euro. (..) Și dacă tot nu mai știu nimic de domnul Robert Sighiartău, de vreo patru săptămâni, îl rog frumos, pentru că la poziția 45 e semnătura domniei sale, (..) îl rog poate trage o fugă de la Pipera la Ministerul Agriculturii să-i spună domnului Oros să nu cumva să renunțe și la acest sprijin foarte important pentru fermieri” a concluzionat deputatul.

Mai multe informații, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

LEONI angajează 100 de muncitori. Locuri de muncă, disponibile la RCS & RDS și BETAK

Leoni Bistrița angajează ingineri și muncitori. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Betak, RCS & RDS și IMP România (Fosta Netex). Aquabis are nevoie de un electrician. Oferta completă, mai jos: 

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...