21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Deputatul Daniel Suciu: Să meargă Sighiartău până la Ministerul Agriculturii și să rezolve problema cu ajutoarele pentru fermieri tăiate

Fermierii pierd anul acesta două ajutoare care li se adresau. Una era pentru creșterea producției și alta pentru valorificaaea ei. ”Să meargă Robert Sighiartău din Pipera până la Ministerul Agriculturii, că și el a semnat pentru ajutorul ăla, și să rezolve să nu rămână fermierii fără bani” a spus deputatul Daniel Suciu.

Printre planurile economice ale Guvernului se numără și desființarea a două ajutoare date fermierilor. Iar Bistrița Năsăud este un județ preponderent rural, astfel că aceste măsuri afectează economia județului.

Dacă fermierii se bucurau de programele de finanțare, încă de pe vremea când eram noi la guvernare, în special de programul TOMATA, din nefericire am o veste foarte prostă pentru legumicultorii din zona Nimigea, Dumitra, etc. De anul acesta, STOP. Niciun fermier din județui nostru nu va mai primi acea sumă de bani, astfel încât să avem cu toții, în piață, roșii românești, de producție proprii” a declarat deputatul Daniel Suciu în cadrul unei conferințe de presă.

Un alt proiect de finanțare, anunțat la finele anului trecut și inițiat de liberali, NU va mai fi susținut.

În toamna anului trecut, printr-o lege, fermierii erau încurajați să-și vândă producția proprie, primând o primă de comercializare. Deși inițiată de deputați și senatori PNL și promulgată, anul acesta fermierii au fost anunțați că NU se vor mai da acești bani. E vorba de 20.000 de euro. (..) Și dacă tot nu mai știu nimic de domnul Robert Sighiartău, de vreo patru săptămâni, îl rog frumos, pentru că la poziția 45 e semnătura domniei sale, (..) îl rog poate trage o fugă de la Pipera la Ministerul Agriculturii să-i spună domnului Oros să nu cumva să renunțe și la acest sprijin foarte important pentru fermieri” a concluzionat deputatul.

Mai multe informații, în video de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...