16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

VIDEO – Senatorul Ioan Deneș: Aproape 7 milioane de români vor plăti taxa auto pe care vrea Guvernul să o introducă!

Guvernul ia în considerare introducerea unei taxe auto de mediu. Conform senatorului Deneș, nu e vorba de reintroducerea taxei de primă înmatriculare, ci a unei taxe pe care milioane de români o vor plăti pentru mașinile pe care DEJA le au.

Încă de la finele anului 2020 se discuta despre o taxă auto ce se va introduce din 2021. O taxă pentru mașinile care poluează. Cum explicațiile nu au fost clare, s-a vehiculat ideea că e vorba de reintroducerea taxei de primă înmatriculare.

Prezent la o conferință de presă la sediul PSD BN, senatorul Ioan Deneș a explicat că e vorba de o taxă pe care milioane de români o vor plăti.

”Vreau să vorbesc de bomba pe mediu pe care o pregătește Guvernul. Ministrul Barna ne-a făcut de cunoscut săptămâna trecută că se va introduce o taxă auto. Chiar am fost atent, că nu i-a zis taxă de primă înmatriculare. Am făcut câteva cercetări și am văzut că taxa asta auto NU va viza doar autoturismele care vor fi aduse în România, ci TOT parcul auto existent” a explicat Deneș.

În momentul de față, conform informațiilor publice existente, în România, la finele anului 2019, existau 8.400.000 de proprietari de autoturisme.

Poate acum sunt vreo nouă milioane. Dintre aceste mașini, aproximativ șapte milioane sunt mașini mai vechi de 10 ani. Deci oamenii aceștia TOȚI vor plăti această taxă, care vine ambalată așa frumos. Întrebarea mea e: se rezolvă în termen scurt problema aceaasta a noxelor, cu această taxă? Vă spun eu că NU. Pentru că aceste mașini vor circula în continuare. Eu îl provoc pe domnul Cîțu să iasă public cu o explicație clară privind această taxă auto care urmează să fie reintrodusă!” a concluzionat Ioan Deneș.

Întreaga sa declarație, mai jos:

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...