25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Deputatul PMP Ionuț Simionca îi sustine prin vot în Parlament pe apicultorii români

Parlamentarul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a votat astăzi, chiar de Ziua Mondială a albinelor, în Camera Deputaților, completarea Legii apiculturii nr. 383/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Scopul acesteia este să prevină comerţul cu miere şi produse apicole falsificate.

Tot timpul am sprijinit producătorii locali și produsele românești. Astăzi am votat în Parlament legea apiculturii, o lege care protejează rasele locale și care vine în sprijinul apicultorilor români și a procesatorilor de miere și produse apicole”, a declarat Ionuț Simionca.

Potrivit legii votate, producătorii, procesatorii şi comercianţii sunt obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă ţara de origine pentru mierea de albine. Pentru amestecurile de miere provenite din comunitatea europeană şi/sau ţări terţe, producătorii, procesatorii şi comercianţii sunt obligaţi să afişeze vizibil pe etichetă, țara sau țările de origine, după caz.

În același proiect de lege se prevede că apicultorii, individuali sau organizaţi în forme asociative, pot beneficia de sprijin financiar. Acesta se acordă pentru înfiinţarea, dezvoltarea şi modernizarea stupinelor prin accesarea măsurilor prevăzute în programele naţionale sau europene destinate acestui sector.

În continuare o să fiu alături de fermierii, de producătorii români. Îi voi susține prin munca mea în forul legislativ, pentru a deveni competitivi pe piața națională și europeană”, a mai afirmat liderul PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

[arve url=”https://www.facebook.com/IonutSimionca/videos/635883240300819/” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...