21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Extensia Bistrița a Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș își începe activitatea toamna aceasta, cu aproape 100 de boboci

Extensia Bistrița a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie se pregătește să își înceapă activitatea, cu aproape 100 de boboci, la cele trei programe de studii de licență: Asistență medicală generală, Tehnică dentară și Asistență de farmacie.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie va funcționa începând de anul acesta și la Bistrița, prin intermediul unei extensii speciale. La Bistrița, încep anul academic 98 de studenți boboci, la programele de studii de licență: Asistență Medicală Generală, Tehnică Dentară și Asistență de Farmacie.

Primii studenți de la Bistrița au avut de trecut un test grilă, care a reprezentat 80% din media de admitere. 20% a contat media examenului de Bacalaureat.

Deschiderea anului universitar a avut loc deja, în urmă cu două zile, la Bistrița fiind prezenți decanul Facultății de Medicină, Ovidiu S. Cotoi, decanul Facultății de Medicină Dentară Cristina Bica și decanul Facultății de Farmacie, Daniela Lucia Muntean.

Anul acesta, UMFST „G.E. Palade” Târgu Mureș are un număr record de boboci. Peste 3.400 de studenți sunt înscriși la programele de studii de licență și masterat.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...