25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Descoperă iarna și frumusețea munților noștri, străbătând cele 8 trasee de drumeții din Poarta Transilvaniei

A venit iarna, în toată splendoarea ei! Iar Bistrița Năsăud are zone în care iarna poate fii admirată în toată splendoarea sa. Există OPT trasee pentru drumeții, în această perioadă, în Poarta Transilvaniei. Echipați corespunzător, puteți vedea frumusețile naturii și ale iernii într-o escapadă de bine meritată.

Ninge de câteva zile la noi îân județ, temperaturile au scăzut cnsiderabil, iar nămeții de zăpadă te îmbie să descoperi iarna în splendoarea ei.

Iar ce zonă poate să fie mai frumoasă pentru a descoperi sezonul de gheață, dacă nu muntele?

Bistrița Năsăud, sau Poarta Transilvaniei, este plină de zone montane care așteaptă să fie explorate de cei ce iubesc drumețiile.

Există, la ora actuală, OPT trasee pe care le puteți parcurge pentru a vă relaxa și bucura de natură și iarnă.

Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud vă propune 8 trasee de drumeții, pentru un week-end de neuitat:
 • În Munții Rodnei sunt 4 trasee deschise în această perioadă, de dificultate ușoară:
  • Sat Parva – Şaua Başca – Peştera Tăuşoare – Izvorul Negru – cu o lungime de 14 km;
  • Sat Parva – Muntele Locurele – cu o lungime de 13 km;
  • Valea Rebrei – Izvorul Ursului – Şaua Craia – cu o lungime de 5 km;
  • Valea Rebrei – Izvorul Guşătu – Şaua Zânelor – cu o lungime de 5 km;
 • În Munții Călimani sunt deschise tot 4 trasee în această perioadă, trasee cu o dificultate ușoară, toate pronind din zona stațiunii Colibița:
  • Satul Miţa – Izvorul Lung – Şaua Terha – cu o lungime de 10 km;
  • Sat Miţa – Valea Tirimiul de Jos – Tăul Zânelor – cu o lungime de 11 km;
  • Baraj lac de acumulare Colibiţa – Tăul Zânelor – cu o lungime de 11,5 km;
  • Baraj lac Colibiţa – drum forestier Slǎtiniţa – poiana Capul Dealului – vf. Piatra lui Orban – sat Miţa – cu o lungime de 10 km;

Sperăm sa aveți parte de un week-end de poveste în ținuturile magice ale Porții Transilvaniei Bistrița-Năsăud și vă invităm să ne trimiteți imaginile care v-au cucerit de pe aceste trasee de drumeții” spun cei ce se ocupă de brandul Poarta Transilvaniei.

Bineînțeles, nu porniți la drum fără a vă echipa corespunzător sau fără a vă informa cu privire la condițiile meteo. Luați, de asemenea, legătura cu cei de la Salvamont și anunțați plecarea voastră pe munte și traseul pe care-l alegeți și unor prieteni apropiați, pentru ca, în caz de ceva, să fiți mai ușor de găsit.

Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud are 31 de trasee de drumeții marcate, cu o lungime totală de 525 km.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...