10 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Desculți, prin ploaie! Și afaceriștii iau modelul administrației locale, și „oferă” zone de distracție pe timp de ploaie!

De ce doar administrația locală să poată, și afaceriștii nu? Bistrița e presărată cu zone care, atunci când vremea e favorabilă (a se citi – plouă), se transformă în lacuri. Peștii lipsesc, dar poți găsi plăcuțe cu numere de înmatriculare, câte o cizmă, un mănunchi de chei scăpat, etc. Așa că și unii afaceriști s-au decis să ofere clienților și colaboratorilor aceeași plăcere – plăcerea copilăriei de a umbla desculț prin ploaie!

Cine spune că la Bistrița, administrația locală nu-și face treaba, apoi… nu știe ce vorbește! Aici, în burgul european, cei ce-s în frunte se ocupă de bunul mers al tuturor lucrurilor.

Ba mai mult, au ”conceput” unele proiecte de domeniul SF-ului. E vorba de locuri din oraș ce aparent sunt… normale, adică, una bucată stradă, de exemplu. DAAAAR, când vremea e prielnică ( a se citi – plouă încet, Doamne ferește să plouă cu găleata), zona se transformă. Apare un lac în care se oglindesc nori cenușii.

Zumzetul de păsărele (păsăroi, depinde cine înjură) e muzică pentru urechile celor ce locuiesc în zonele respective. Iar faptul că nu sunt pești în lacurile astea, nu supără pe nimeni. De ce? După ce zona revine la forma inițială, găsești pe acolo plăcuțe de înmatriculare, câte o cizmă sau un mănunchi de chei pierdut de cineva care s-a încumetat în… valuri.

Ei bine, văzând „performanța” administrației locale, și afaceriștii au copiat, sau mai bine zis… furat modelul.

Așa că au reușit și ei să transforme zone, aparent normale, în adevărate locuri ce te duc cu gândul la copilărie. Așa se face că ieri, când a plouat, clienții și partenerii afaceriștilor din zona Cibela au putut să trăiască din plin o bucurie a copilăriei – umblatul desculț în ploaie – fără să se teamă că apare mama cu jorda!

„Cam asta e treaba dacă ai de descărcat la Cibela și nu vrei să stai toată ziua ud la picioare. Te descalți și faci cum poți, nu? Luăm în considerare și faptul ca mai ai încă câteva ore de condus până acasă …da! Cu picioarele înghețate! La toate magazinele e așa!”, ne-a scris un „vizitator” a zonei de agrement creată de afaceriști.

Supărarea mea e că noul primar pus în funcție… ar avea în plan să renunțe la zonele astea. NU știu dacă va reuși, dar întrebarea e… dacă face-un hocus pocus și îi iese, o să-i urmeze exemplul și cei din mediul privat? Sau tot vreo 12 ani trebuie să stea pe scaun ca să-i poată influența…??

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...