-0.4 C
Bistrița
vineri, decembrie 3, 2021

Deși au găsit cadavrul câinelui sfâșiat, Poliția animalelor nu face nimic! A lăsat ancheta pe umerii polițiștilor IPJ BN

Un cățel de pe stradă a fost sacrificat pentru plăcerea unui… adolescent. Băiatul a „oferit” cățelul ciobăneștilor săi, care l-au sfâșiat, filmând întreaga scenă. Autoritățile au intrat pe fir, iar minorul e cercetat penal. Poliția Animalelor în schimb, lasă ancheta pe umerii IPJ BN.

Patru ciobănești carpatini de la o stână din Zoreni au primit în ultima zi a anului 2019 o altfel de… jucărie. Proprietarul lor, un minor de 14 ani, le-a adus un cățel găsit pe stradă, ca aceștia să-l sfâșie.

Întreaga scenă a fost filmată, spre amuzamentul băiatului. CULMEA, el a filmat, cu propriul telefon.

Luni, când Bistrițeanul.ro vă făcea publice crudele imagini, jandarmi, polițiști, și o echipă a „Poliției animalelor” din cadrul DSV BN, au mers în Zoreni pentru cercetări.

Polițiștii din cadrul IPJ BN au întocmit dosar penal minorului și fac cercetări.

Poliția animalelor însă, deși a găsit cadavrul, nu vor aplica nicio sancțiune.

„A fost o echipă din cadrul departamentului de Bunăstarea Animalelor acolo. Am găsit cadavrul câinelui ucis, l-am preluat și l-am adus la laborator. Am făcut verificări asupra ciobăneștilor. Aceștia sunt vaccinați antirabic, au carnet de sănătate, sunt identificați. Noi nu am impus nicio sancțiune, ci monitorizăm câinii în continuare să vedem ce se va întâmpla. Ancheta a fost preluată de IPJ BN, care a întocmit dosar penal și noi nu putem interveni aici”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Romulus Biță din cadrul DSV BN.

„Conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, infracțiunea comisă împotriva animalelor care angajează răspunderea penală presupune pedeapsa cu ÎNCHISOAREA sau AMENDA PENALĂ. Infracțiunile săvârșite asupra animalelor și care se pedepsesc conform legii cu închisoare sau amendă penală sunt următoarele:

a) uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;

b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;

c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;

d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;

e) rănirea sau schingiuirea animalelor;

f) intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.

În situația în care un om este condamnat pentru una dintre aceste infracțiuni, instanța poate dispune interdicția de a deține animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

Legiuitorul român a stabilit ca aceste infracțiuni să fie pedepsite cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală cu precizarea că, dacă este săvârșită una dintre faptele menționate la literele a) sau b)  de către proprietarul animalelor, pe lângă amenda contravențională, se aplică și măsura confiscării animalelor. În acest caz, toate animalele vor fi cazate în adăposturi care funcționeaza pe lângă consiliile locale, în vederea adopției sau a valorificării, în condițiile legii.” – blog.avocatoo.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...

FOTO: Fetelor, s-a deschis Ciao Bella! Magazin de lenjerie intimă, dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor!

Ce cadou frumos pentru doamnele și domnișoarele din Bistrița, venit fix înaintea sărbătorilor de iarnă, când...