DEZAMĂGIRE cruntă pentru locuitorii străzii Remus Cristian Bucur: „La câţiva paşi de centrul oraşului, trăim în praf, întuneric şi noroi!”

DEZAMĂGIRE cruntă pentru locuitorii străzii Remus Cristian Bucur: „La câţiva paşi de centrul oraşului, trăim în praf, întuneric şi noroi!”

Locatarii de pe strada Remus Cristian Bucur din Bistrița trăiesc de câţiva ani o cruntă dezamăgire: „Nu avem iluminat stradal. După lăsarea întunericului este o aventură să mergi pe jos sau cu bicicleta pe stradă…! La 3 km de punctul zero al orașului trăim ca la țară: întuneric, praf, noroi pe care îl aducem în curți…

Dezamăgire şi nemulţumire printre locuitorii de pe strada Remus Cristian Bucur din Bistriţa.

Într-o scrisoare trimisă pe adresa redacţiei, oamenii remarcă faptul că „apar în ziarele online frecvent articole despre  «marile» realizări ale administrației locale, care a ales să reasfalteze o mulțime de străzi și străduțe din oraș! Ceea ce ar fi lăudabil, dacă nu ar fi încă zeci de străzi de pământ în oraș. Primăria Bistrița lucrează pe principiul „gospodarului” care zugrăvește doar peretele casei de la stradă, lângă care se fotografiază, în timp ce pereții din spate sunt coșcoviți și cu tencuiala cazută…

La 3 km de punctul zero al orașului, condiţii ca la țară…

Strada Remus Cristian Bucur există de mai bine de 20 de ani. Pe măsură ce s-au construit casele (toate cu autorizațiile necesare), locuitorii de aici au adus, pe rând, piatră și au construit o stradă, încercând să-şi uşureze singuri traiul…

Strada figurează în PUG-ul orașului de peste 20 de ani. Nu avem iluminat stradal. După lăsarea întunericului este o aventură să mergi pe jos sau cu bicicleta pe cei 200 de metri… Căci aceasta este lungimea străzii. La 3 km de punctul zero al orașului trăim ca la țară: praf, noroi pe care îl aducem în curți, noroi pe care-l ducem, pe roțile mașinilor, în oraș…! Iarna trecută strada a fost deszăpezită doar de două ori, deși a nins mult. Nu vin utilaje care să niveleze și, eventual, să aducă piatră…!”, s-au mai plâns oamenii din zonă.

Promisiuni deşarte…?!?

În urmă cu aproximativ 5 ani s-a asfaltat strada Aviator Mihai Berbecariu, aflată înaintea străzii Remus Cristian Bucur. Oamenii au sperat că vor avea parte de un strop de noroc… În schimb, s-au ales cu un strop de asfalt:  pe cei câţiva  metri din fața blocurilor.

Locuitorii de pe strada Remus Cristian Bucur ne-au explicat că au făcut chiar şi o petiție către primărie:  „În anul următor, prin scrisoarea anuală, domnul primar ne anunța că ni se va asfalta strada. Au trecut de atunci 4 ani…! Scrisoarea anuală ne spune, an de an, același lucru care nu se mai întâmplă…”, se lamentează locuitorii din zonă.

Anul trecut li s-a spus de la Primărie că strada Remus Cristian Bucur nu poate fi asfaltată pentru că  proprietarii nu au cedat teren către domeniul public.

În replică, locuitorii le amintesc autorităţilor că „în urmă cu 7-8 ani, când s-au făcut lucrări de apă și canal pe stradă, nu a fost nicio problemă că s-a intrat pe domeniul privat…! Dar s-a rezolvat și acest aspect: adică toți proprietarii au fost de acord şi au cedat teren domeniului public. Dar am aflat că nici anul acesta nu putem intra la asfaltare, pentru că proiectul – plătit de primărie – este greșit! Adică panta drumului este dată greșit, iar apele pluviale nu au unde deversa….!”, afirmă oamenii.

Locuitorii de pe str. Remus Cristian Bucur aşteaptă răspuns…

Locuitorii din zonă aşteaptă răspuns la câteva întrebări:

De ce trebuie să suferim noi pentru că un angajat al primăriei, plătit din bani publici, a recepționat un proiect prost întocmit?
Răspunde cineva pentru această eroare?
Scrisoarea anuală a domnului primar către cetățenii orașului, respectiv promisiunile pe care le face, pe ce se bazează?
Consiliul Local este la curent cu aceste promisiuni, sau primarul și consilierii locali au agende diferite?

Bistriţenii se plâng că edilii noștri au vizitat Europa, ca să ia exemplul altora… Dar nu au învățat nimic. Ei susţin că ar fi suficient să viziteze câteva comune din județ unde s-au asfaltat toate străzile, ba chiar și drumurile agricole.

O realizare cu care să se laude ar fi aceea ca Bistrița să nu mai aibă străzi de pământ…!  În plus străzile de la marginea orașului sunt adevărate oaze de verdeață și pot fi o alternativă la parcul municipal pentru cei care vor să se plimbe pe jos sau cu bicicleta, cu condiția să nu fie pline de praf sau noroi și gropi…!”, mai spun proprietarii de imobile de pe strada Remus Cristian Bucur.

Contactaţi de Bistriţeanul.ro – reprezentanţii Primăriei au transmis că vor ajunge cât de curând posibil în zonă sau îi vor invita pe proprietarii de la strada Remus Cristian Bucur la Primărie, pentru a discuta în detaliu despre problema lor şi rezolvarea situaţiei.

Radu Moldovan: Mă bucur că s-a făcut dreptate! E un moment istoric pentru județ! decembrie 9, 2019 - Fetele de la CS Gloria 2018 au ajuns în Cupa EHF, după ce Corona Brașov a fost eliminată. Președintele Consiliului Județean s-a arătat mai mult decât bucuros, considerând această veste cadoul timpuriu de Crăciun. Directorul Cosma și antrenorul Pașca au declarat că e un lucru normal. 
Asta-i era ”ocupația”: Se plimba cu trenul și fura telefoane! decembrie 9, 2019 - Bărbatul din Telciu, prins săptămâna trecută de polițiștii dejeni, după ce a furat un telefon, nu era la prima abatere. Se pare că acesta se plimba cu trenul TOCMAI pentru acest motiv. Într-o săptămână a fost prins de trei ori, de oamenii legii, cu telefoane furate în buzunar.
DECIZIE FINALĂ: CS Gloria 2018 intră în locul Coronei Brașov în Cupa EHF decembrie 9, 2019 - Federația Europeană de Handbal a luat decizia, în urmă cu puțin timp, ca CS Gloria Bistrița 2018 Bistrița-Năsăud să înlocuiască formația Corona Brașov în Cupa EHF. 
VIDEO Scandal cu iz penal la Londra. O bistrițeancă acuză un conațional că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire decembrie 9, 2019 - O bistrițeancă de 38 de ani, rezidentă de ani buni în Londra, acuză un conațional, originar tot din Bistrița-Năsăud, că ar fi țepuit-o cu 22.000 de lire. Aceasta a lucrat la firma de construcții a bărbatului și ar fi fost nevoită să scoată din propriul buzunar bani pentru a plăti muncitorii.
NOU de la Agro-Ardeal: Salam nemțesc, din 100 la sută carne și doar cu condimente naturale, făcut după o rețetă veche, din zona Bistriței! decembrie 9, 2019 - Tehnologii și specialiștii în procesarea cărnii de la Agro-Ardeal, ferma și abatorul de la Orheiu Bistriței, lucrează la foc continuu să scoată produse preparate integral din carne, fără a folosi E-uri, doar sare și condimente clasice. După ce la începutul lunii Decembrie au lansat un salam de vită făcut din carne macră și cu condimente naturale, care s-a bucurat de un real succes, având și un preț excelent - 8 lei/ 400 grame, acum anunță lansarea pe piață a unui nou produs - SALAM NEMȚESC CRUD MATURAT. Provocarea la acest produs a fost să respecte tradițională săsească din zona Bistriței, care i-a inspirat. Le-a ieșit, de miercuri noul produs va fi găsit în toate magazinele Agro Ardeal din județ și din țară.
În fața instanței, după ce a condus beat și fără permis! CE pedeapsă a primit: decembrie 9, 2019 - Un bărbat din Budac a fost reținut de polițiști. Acesta condusese un autoturism deși nu deține permis de conducere. Mai mult, a și consumat alcool înainte de a se urca la volan. CE a decis instanța, la momentul înfățișării:
Aproape un sfert din salariații din Bistrița-Năsăud lucrează la stat decembrie 9, 2019 - Aproape un sfert din salariații din Bistrița-Năsăud lucrează în diverse instituții ale statului. Județul nostru se regăsește la coada clasamentului din acest punct de vedere, existând județe unde 45% dintre angajați sunt bugetari.
VIDEO: Cui trebuie să mulţumim pentru că avem facultate la Bistriţa decembrie 9, 2019 - Ni se pare deja firesc faptul că în Bistriţa avem extensii universitare sau că elevii au oportunitateade a face o facultate chiar acasă. Dar începuturile acestui fenomen nu au fost deloc uşoare. Nu veţi ghici niciodată cui trebuie să mulţumim pentru acet lucru:
Aquabis angajează şoferi! NOI locuri de muncă, în Bistriţa! decembrie 9, 2019 - Dacă ai permis de conducere categoriile B, C, D şi atestat de şofer profesionist – ai toate şansele să-ţi găseşti un loc de muncă la Aquabis! Casa Doamnelor caută un bucătar priceput la mâncare tradiţională românească. Laboratoarele Holistic angajează asistent şi biolog!
FOTO/VIDEO: Bornă Via Transilvanica din mii de piese LEGO! Sute de părinți și copii fericiți: decembrie 9, 2019 - A 7-a ediție a expoziției LEGO de iarnă a avut loc în acest sfârșit de săptămână. De această dată exponatele au vrut să atragă atenția asupra naturii și pericolului în care se află aceasta. Printre lucrări, o bornă pentru Via Transilvanica, din peste 5.000 de piese. Sute de părinți și copii au construit în aceste zile, evadând din cotidian.
La un pas de tragedie! Un camion al unității militare din Prundu Bârgăului, suspendat pe un pod din Dej decembrie 9, 2019 - Un camion al unității militare aflat în misiune a fost implicat într-un accident de circulație în Dej, rămânând suspendat pe un pod. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav, însă mastodontul a fost avariat.
VIDEO: Mai multe şcoli profesionale, în Bistriţa-Năsăud, în 2020…? decembrie 9, 2019 - „Nicio muncă nu este ruşinoasă. Trebuie să ne scoatem din cap ideea că dacă mergem la şcoală profesională ne facem de ruşine… Mai bine te duci la şcoala profesională şi înveţi bine o meserie. S-ar putea să-ţi ajute mai mult în viaţă decât un liceu…”
ADMIRABIL! Tășuleasa Social a strâns fonduri pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica la Chicago decembrie 9, 2019 - Tășuleasa Social a reușit să strângă fondurile pentru amenajarea a 80 de kilometri din Via Transilvanica într-o singură zi. S-a întâmplat chiar în ajun de Moș Nicolae, tocmai la Chicago.
FOTO/VIDEO: Incendiu în Crainimăt. O persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum decembrie 8, 2019 - Un incendiu a izbucnit la o casă din localitatea Crainimăt. În urma incidentului o persoană a suferit arsuri minore și intoxicație cu fum.
VIDEO. Gata de zbor, pe un acoperiș în zona industrială a Bistriței, într-o lume nebună decembrie 8, 2019 - Fosta moară de lângă pasarela din Bistrița s-a transformat în locul perfect pentru un inedit protest. De sus de pe acoperișul clădirii părăsite - doi tineri din oraș se revoltă împotriva societății noastre și a valorilor ei precare: Vorbesc despre „o lume nebună”, în care „ce vezi tu în viitor, au distrus toți ieri...”