8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

DEZAMĂGIRE cruntă pentru locuitorii străzii Remus Cristian Bucur: „La câţiva paşi de centrul oraşului, trăim în praf, întuneric şi noroi!”

Locatarii de pe strada Remus Cristian Bucur din Bistrița trăiesc de câţiva ani o cruntă dezamăgire: „Nu avem iluminat stradal. După lăsarea întunericului este o aventură să mergi pe jos sau cu bicicleta pe stradă…! La 3 km de punctul zero al orașului trăim ca la țară: întuneric, praf, noroi pe care îl aducem în curți…

Dezamăgire şi nemulţumire printre locuitorii de pe strada Remus Cristian Bucur din Bistriţa.

Într-o scrisoare trimisă pe adresa redacţiei, oamenii remarcă faptul că „apar în ziarele online frecvent articole despre  «marile» realizări ale administrației locale, care a ales să reasfalteze o mulțime de străzi și străduțe din oraș! Ceea ce ar fi lăudabil, dacă nu ar fi încă zeci de străzi de pământ în oraș. Primăria Bistrița lucrează pe principiul „gospodarului” care zugrăvește doar peretele casei de la stradă, lângă care se fotografiază, în timp ce pereții din spate sunt coșcoviți și cu tencuiala cazută…

La 3 km de punctul zero al orașului, condiţii ca la țară…

Strada Remus Cristian Bucur există de mai bine de 20 de ani. Pe măsură ce s-au construit casele (toate cu autorizațiile necesare), locuitorii de aici au adus, pe rând, piatră și au construit o stradă, încercând să-şi uşureze singuri traiul…

Strada figurează în PUG-ul orașului de peste 20 de ani. Nu avem iluminat stradal. După lăsarea întunericului este o aventură să mergi pe jos sau cu bicicleta pe cei 200 de metri… Căci aceasta este lungimea străzii. La 3 km de punctul zero al orașului trăim ca la țară: praf, noroi pe care îl aducem în curți, noroi pe care-l ducem, pe roțile mașinilor, în oraș…! Iarna trecută strada a fost deszăpezită doar de două ori, deși a nins mult. Nu vin utilaje care să niveleze și, eventual, să aducă piatră…!”, s-au mai plâns oamenii din zonă.

Promisiuni deşarte…?!?

În urmă cu aproximativ 5 ani s-a asfaltat strada Aviator Mihai Berbecariu, aflată înaintea străzii Remus Cristian Bucur. Oamenii au sperat că vor avea parte de un strop de noroc… În schimb, s-au ales cu un strop de asfalt:  pe cei câţiva  metri din fața blocurilor.

Locuitorii de pe strada Remus Cristian Bucur ne-au explicat că au făcut chiar şi o petiție către primărie:  „În anul următor, prin scrisoarea anuală, domnul primar ne anunța că ni se va asfalta strada. Au trecut de atunci 4 ani…! Scrisoarea anuală ne spune, an de an, același lucru care nu se mai întâmplă…”, se lamentează locuitorii din zonă.

Anul trecut li s-a spus de la Primărie că strada Remus Cristian Bucur nu poate fi asfaltată pentru că  proprietarii nu au cedat teren către domeniul public.

În replică, locuitorii le amintesc autorităţilor că „în urmă cu 7-8 ani, când s-au făcut lucrări de apă și canal pe stradă, nu a fost nicio problemă că s-a intrat pe domeniul privat…! Dar s-a rezolvat și acest aspect: adică toți proprietarii au fost de acord şi au cedat teren domeniului public. Dar am aflat că nici anul acesta nu putem intra la asfaltare, pentru că proiectul – plătit de primărie – este greșit! Adică panta drumului este dată greșit, iar apele pluviale nu au unde deversa….!”, afirmă oamenii.

Locuitorii de pe str. Remus Cristian Bucur aşteaptă răspuns…

Locuitorii din zonă aşteaptă răspuns la câteva întrebări:

De ce trebuie să suferim noi pentru că un angajat al primăriei, plătit din bani publici, a recepționat un proiect prost întocmit?
Răspunde cineva pentru această eroare?
Scrisoarea anuală a domnului primar către cetățenii orașului, respectiv promisiunile pe care le face, pe ce se bazează?
Consiliul Local este la curent cu aceste promisiuni, sau primarul și consilierii locali au agende diferite?

Bistriţenii se plâng că edilii noștri au vizitat Europa, ca să ia exemplul altora… Dar nu au învățat nimic. Ei susţin că ar fi suficient să viziteze câteva comune din județ unde s-au asfaltat toate străzile, ba chiar și drumurile agricole.

O realizare cu care să se laude ar fi aceea ca Bistrița să nu mai aibă străzi de pământ…!  În plus străzile de la marginea orașului sunt adevărate oaze de verdeață și pot fi o alternativă la parcul municipal pentru cei care vor să se plimbe pe jos sau cu bicicleta, cu condiția să nu fie pline de praf sau noroi și gropi…!”, mai spun proprietarii de imobile de pe strada Remus Cristian Bucur.

Contactaţi de Bistriţeanul.ro – reprezentanţii Primăriei au transmis că vor ajunge cât de curând posibil în zonă sau îi vor invita pe proprietarii de la strada Remus Cristian Bucur la Primărie, pentru a discuta în detaliu despre problema lor şi rezolvarea situaţiei.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.