Hyundai dezvăluie noul i10, înaintea debutului oficial de la Frankfurt

Hyundai dezvăluie noul i10, înaintea debutului oficial de la Frankfurt

Hyundai a dezvaluit noul i10 înaintea lansarii oficiale, care va avea loc în cadrul Salonului Auto de la  Frankfurt (IAA). Modelul beneficiază de un design dinamic, de o conectivitate intuitivă, dar şi de un pachet de sisteme avansate de siguranţă.

Asemenea predecesorului, noua generație a fost proiectată, dezvoltată și produsă în Europa. „i10 reprezintă unul dintre cele mai importante modele ale gamei de pe piața din Europa. Odată cu lansarea noii generații ne menținem angajamentul față de clienții noștri aflați în căutarea unui vehicul din segmentul A”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product alHyundai Motor Europa.

„Sloganul campaniei de lansare – «Go Big» – reflectă caracteristicile noului model, senzațiile pe care le simți la volanul acestei mașini de oraș, care nu face niciun compromis. Poate părea o mașină mică, dar cu atitudine!”

Design dinamic și elegant

Designul dinamic și elegant evidențiază contrastul dintre suprafețele fluide și liniile ferme ale caroseriei. În comparație cu predecesorul, proporțiile au fost modificate, prin coborârea liniei plafonului (20 de mm), dar și prin extinderea în lățime (20 de mm). Toate acestea sunt completate de noile jante din aliaj de 16 inchi, disponibile opțional. 

Grila frontală de mari dimensiuni încorporează luminile de zi cu LED, dezvăluind o structură interioară de forma unui fagure de miere, caracteristică moștenită de la modelele i10 anterioare. În partea din spate, două linii întrerup suprafețele plane ale portbagajului și se pierd în grafica lunetei.

Clienții pot alege între 10 culori de caroserie, printre care trei nou introduse: Dragon Red, Brass si Aqua Turquoise. Celelalte opțiuni pentru exterior sunt: Phantom Black, Polar White, Star Dust, Sleek Silver, Champion Blue, Tomato Red si Slate Blue. Posibilitatea de a selecta un plafon bi-ton – negru sau rosu – diversifică și mai mult opțiunile de personalizare (22 de combinații).

Designul habitaclului subliniază elementele de noutate și expresivitate ale noului i10, dar fără a compromite însă utilitatea. Plasarea fantelor de ventilație pe interiorul portierelor susține orizontalitatea arhitecturii, conferind o senzație de spațialitate. Banda decorativă de pe planșa de bord prezintă același finisaj 3D tip „fagure de miere” ca și interiorul portierelor. Designerii au integrat deasupra torpedoului un compartiment suplimentar pentru depozitare. Pentru interiorul noului i10 sunt disponibile patru variante de combinații de culori.

Conectivitate de referinţă în segment

Toate funcțiile sunt integrate în ecranul tactil color de 8 inchi, cel mai mare din segmentul A. Apple CarPlay și Android Auto garantează o integrare perfectă a aplicațiilor de pe smartphone cu sistemul de infotainment al autovehiculului. Mai mult, i10 dispune și de un suport pentru încărcare wireless prin inducție pentru telefoanele de tip smartphone compatibile.

Clienții care optează pentru sistemul de navigație primesc un abonament la Hyundai LIVE Services, care oferă informații în timp real despre trafic și vreme, precum și despre poziționarea camerelor radar, în țările în care acest lucru este permis.

Pachetul Hyundai SmartSense  

Pentru a respecta standardele europene de siguranță, pachetul Hyundai SmartSense, disponibil pentru noul model, integrează cele mai recente sisteme de siguranță: asistență la coliziune frontală, asistență pentru faza lungă, asistență la menținerea benzii de rulare, sistem de atenționare a conducătorului auto, sistem inteligent de avertizare asupra limitei de viteză. 

Eficienţă sporită  

 Noul i10 va fi disponibil cu două motoare:

  • 1 litru MPi, trei cilindri, 67 CP, cuplu de 96 Nm;
  • 1,2 litri MPi, patru cilindri, 84 CP, cuplu de 118 Nm.

Ambele propulsoare sunt disponibile cu două cutii de viteze:

  • cu cinci viteze, manuală (MT);
  • cu cinci viteze, robotizată(AMT).

Sistemul Idle Stop and Go (ISG), o dotare standard pentru i10, contribuie la reducerea consumului de carburant, a emisiilor de CO2 și la creșterea eficienței. Economia de carburant rezultată în urma utilizării ISG va fi evidentă mai ales în condiții de rulare urbană, sistemul oprind automat motorul atunci când autovehiculul staționează. În plus, coeficientul aerodinamic a fost redus de la 0.32 la 0.31.

Noul i10 este disponibil, de asemenea, cu pachetul Eco, care include o cutie de viteze cu rapoarte optimizate, patru scaune, dar și jante de 14 inchi, pentru eficiență sporită.

Pentru informaţii cu privire la ofertele de preţ a întregii game HYUNDAI vă aşteptăm la showroom-ul HYUNDAI din Bistriţa, cartier Viişoara, Nr. 302. Ne puteţi contacta la numerele de telefon 0754-333-008 sau 0363-401-750.

POVEŞTI DIN SAT: Vergelul și angajarea octombrie 20, 2019 - „Bine ai făcut că ai mai vinit pe la noi, doamnă! Mi-am mai amintit o poveste, din vremea cân’ eram holtei și nu avem atâta minte, câtă am amu’. Ascultă, ori scrie, ori fă ce-i ști ‘mneata!
Radu Moldovan: Consiliul Local trebuie să facă urgent un credit și să modernizeze integral toate străzile din Bistrița octombrie 20, 2019 - Bistrița s-a transformat într-un adevărat șantier pe toată perioada verii. Municipalitatea a modernizat integral 47 de străzi, însă bistrițenii au criticat dur modul în care au fost făcute lucrările. Emil Radu Moldovan, președintele CJ BN, cere de urgență Consiliului Local accesarea unui credit pentru asfaltarea tuturor străzilor din oraș.
Două angajate ale unui hotel, luate pe sus de poliție! Ce au făcut: octombrie 20, 2019 - Controalele inspectorilor de la imigrări nu se lasă fără rezultate. Acum o săptămână au fost descoperiți 6 ucrainieni lucrând ilegal. Săptămâna aceasta, alte două persoane au fost identificate în aceeași situație. Acestea sunt originare din Republica Moldova și lucrau într-un hotel.
Radu Moldovan: ȘOC pentru PSD! Alegerile europarlamentare ne-au trimis la odihnă octombrie 20, 2019 - Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, a vorbit la mai bine de cinci luni despre rezultatul alegerilor europarlamentare. După închiderea urnelor și numărarea voturilor, PSD a pierdut alegerile și s-a plasat pe locul al doilea. „Poporul român ne-a trimis puțin la hodină” a spus președintele CJ într-o emisiune Bistrițeanul LIVE.
VIDEO: La soare te poți uita, dar la panouri ba! MUTAȚI panourile! octombrie 20, 2019 - Situație oarecum comică, la semnarea contractului pentru Complexul Sportiv din Wonderland. Panourile cu imaginile reprezentative erau înfipte bine în pământ, dar puse invers! La soare te puteai uita, dar la ele ba.
„Profu” cucerește juriul de la festivalul internațional de la Sibiu și aduce la Bistrița premiul cel mare octombrie 20, 2019 - Documentarul „Profu” a reușit să cucerească juriul festivalului internațional de film de la Sibiu! Producția în spatele căreia se află un alt bistrițean a fost desemnată „cel mai bun film din competiția România”.
Aquabis: Avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în Subcetate octombrie 20, 2019 - S-a produs o avarie pe reţeaua de distribuţie a apei, în cartierul Subcetate din Bistriţa! Cum vor fi afectaţi locuitorii din zonă:
„Sunt orașe care sunt orașe doar pe hârtie”. Cum vede un candidat la alegerile prezidențiale reorganizarea administrativ-teritorială octombrie 20, 2019 - Potrivit candidatului la alegerile prezidențiale din partea PMP, Theodor Paleologu este greșit ca în toată țara să se aplice ce se decide de la București. De asemenea, acesta este de părere că o comasare a comunelor și chiar și a județelor ar fi benefică pentru buna gestionare a fondurilor.
VIDEO: Cele mai frumoase creaţii semnate de Chopin – luni, la Bistriţa! octombrie 20, 2019 - O provocare, pentru toţi nostalgicii, romanticii şi visătorii din Bistriţa: luni, 21 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, vor avea parte de cele mai frumoase creaţii ale compozitorului polonez Frédéric Chopin!
Radu Moldovan: Am spus conducerii Guvernului și Partidului de 15 ori de reorganizare administrativă! 9 comune din județ ar trebui să dispară! octombrie 19, 2019 - Radu Moldovan, președintele CJ BN, are o viziune proprie asupra organizării administrative. Acesta consideră că e nevoie de o reorganizare atât la nivel local cât și național. ”În ultimele 6 luni i-am spus conducerii Guvernului și partidului de vreo 15 ori despre acest lucru. Dar momentan, sunt în minoritate!” a declarat Radu Moldovan în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro.
Theodor Paleologu: Afaceri în domeniul Educației? Se poate, dacă nu-și bagă coada Statul Român octombrie 19, 2019 - Unul dintre candidații la alegerile prezidențiale se poate lăuda cu una dintre cele mai profitabile afaceri în domeniul educației. Ce așteptări are de la Statul Român? Doar să fie lăsat în pace...
Biciclist beat mangă, rănit după ce s-a dezechilibrat și a căzut octombrie 19, 2019 - Un bărbat s-a accidentat de unul singur după ce a căzut de pe bicicletă. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că biciclistul era rupt de beat. VEZI ce alcoolemie avea:
FOTO – Spectaculoase imagini, surprinse în Munţii Rodnei! Printre capre negre… octombrie 19, 2019 - Incredibile şi spectaculoase imagini au fost surprinse recent de unul dintre pasionaţii de fotografie în natură – Alex Varga din Rodna: „Nici mie nu-mi vine să cred! Nu pot descrie bucuria..."
Radu Moldovan: PRELEVARE de orice tip de organ, în curând, la Bistrița! octombrie 19, 2019 - De când a preluat frâiele Spitalului Județean, Gabriel Lazany s-a zbătut și pentru a acredita unitatea în prelevarea de organe. Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, președintele CJ BN a adus o veste bună. ”La Bistrița se va putea, în curând, preleva orice fel de organ!” a spus acesta.
FOTO/VIDEO. Răscolitor până la lacrimi: „Nu-i lumină nicări… Au murit toţi oamenii…” octombrie 19, 2019 - Grigore Leşe s-a dovedit răscolitor până la lacrimi, ieri seară, la Centrul Cultural Dacia. Alături de el, pe scenă, au urcat câţiva dintre cei mai luminoşi, expresivi şi tulburători artişti. "Am devenit foarte foarte răi. Incredibil de răi. Nu mai avem gram de răbdare unul cu altul”, a spus Radu Moldovan, prezent la eveniment.