-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

DEZASTRU la simularea Evaluării Naționale: Aproape 800 de elevi n-au obținut medii peste 5

Peste 2.000 de elevi din județ au susținut Evaluarea Națională – simulare. Dintre aceștia, aproape 800 NU au reușit să ia medii peste 5. S-au obținut 10 note de 10.

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, în perioada 29 – 30 martie, simularea examenului de Evaluare Națională.

Probele au fost de limba și literatura română, matematică și limba maternă.

La noi în județ, au susținut aceste examene 2.076 de elevi, reprezentând un procent de 93,26% din total elevilor înscriși în învățământul de masă.

Conform informațiilor făcut publice de Inspectoratul Școlar Județean, 784 de elevi bistrițeni NU au reușit să obțină medii peste 5 și au fost înregistrate 10 note de 10.

Conform rezultatelor centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar la data de 16 aprilie, procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 62,24%.

Situația notelor mai mari sau egale cu 5 (cinci) detaliată pe discipline este următoarea :

  • Limba și literatura română – 68,70%
  • Matematică – 56,12%
  • Limba și literatura maternă – 80,30%

La nivelul județului s-au înregistrat nouă note de 10 (zece) la Matematică și o notă de 10 (zece) la Limba și literatura română” se arată în comunicatul ISJ BN.

La nivel național, conform Edupedu.ro, rezultatele de la această simulare sunt cele mai bune din ultimii ani: ”Comparativ cu simulările din anii precedenți, rezultatele indică o creștere substanțială a mediilor mai mari sau egale cu 5:

La nivel național, 25 de elevi au obținut media 10, cele mai bune rezultate fiind înregistrate în Municipiul București (82,1%) și în județele Cluj (77,6%), Argeș (71,5%), Brăila (71,3%) și Prahova (69,9%).

Dat fiind modul în care s-au desfășurat cursurile în anul școlar 2020- 2021, părinții au cerut simplificarea examenelor:

Evaluarea Națională 2021: Părinții solicită Ministerului Educației să modifice programa școlară a examenului

Calendarul tuturor examenelor pentru anii terminali și nu numai, în articolul de mai jos:

OFICIAL: Elevii din anii terminali NU au vacanță de-o lună! Examenele rămân la datele stabilite:

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.