11.4 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Din categoria accidente stupide: un căruțaș este omorât de caii săi, bărbat din Măgura Ilvei, lovit de prietenul cu care stătea la povești

Prezent la Bistrițeanul Live, comisarul șef Ciprian Buta care conduce Serviciul Rutier a dat câteva exemple de morți stupide, care cu puțină atenție puteau fi evitate. Un căruțaș a fost omorât de caii săi, după ce, beat fiind, s-a dezechilibrat și a căzut din atelaj.

Deși anul trecut restricțiile impuse de pandemia de Covid au ținut în mai multe rânduri bistrițenii în casă, tot s-au înregistrat 30 de decese în accidente rutiere. Viteza a fost de vină în majoritatea cazurilor.

Anul acesta, până acum s-au înregistrat doar 13 decese în accidente rutiere. Județul nostru are al doilea cel mai mic număr de decese în accidente rutiere din țară, anul acesta.

Potrivit comisarului șef Ciprian Buta, unele dintre aceste decese puteau fi foarte ușor evitate, cu puțină atenție. Acesta a dat și câteva exemple de decese în incidente de-a dreptul stupide.

De exemplu, un căruțaș, care a băut bine înainte de a se porni la drum cu atelajul hipo, s-a dezechilibrat și a căzut între cai. Animalele l-au târât undeva pe un câmp, unde căruțașul a și decedat.

Un alt bărbat care mergea pe bicicletă în localitatea Coșbuc a fost luat în plin de un autoturism. Drumul era liber, drept, se întâmpla ziua, pe vizibilitate bună. Mai mult, biciclistul circula regulamentar chiar pe marginea drumului. Din păcate biciclistul și-a pierdut viața.

Un alt accident stupid a avut loc în Măgura Ilvei acum o săptămână și jumătate. Conducătorul unui autocamion staționat petrece câteva minute la povești cu un prieten și rudă care se afla în partea dreaptă, pe bicicletă. La pornirea de pe loc șoferul autocamionului nu este atent și-l lovește pe biciclist, care nici el n-a fost atent. În cele din urmă, bărbatul lovit a decedat.

Foto: Arhivă

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: