1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Din categoria accidente stupide: un căruțaș este omorât de caii săi, bărbat din Măgura Ilvei, lovit de prietenul cu care stătea la povești

Prezent la Bistrițeanul Live, comisarul șef Ciprian Buta care conduce Serviciul Rutier a dat câteva exemple de morți stupide, care cu puțină atenție puteau fi evitate. Un căruțaș a fost omorât de caii săi, după ce, beat fiind, s-a dezechilibrat și a căzut din atelaj.

Deși anul trecut restricțiile impuse de pandemia de Covid au ținut în mai multe rânduri bistrițenii în casă, tot s-au înregistrat 30 de decese în accidente rutiere. Viteza a fost de vină în majoritatea cazurilor.

Anul acesta, până acum s-au înregistrat doar 13 decese în accidente rutiere. Județul nostru are al doilea cel mai mic număr de decese în accidente rutiere din țară, anul acesta.

Potrivit comisarului șef Ciprian Buta, unele dintre aceste decese puteau fi foarte ușor evitate, cu puțină atenție. Acesta a dat și câteva exemple de decese în incidente de-a dreptul stupide.

De exemplu, un căruțaș, care a băut bine înainte de a se porni la drum cu atelajul hipo, s-a dezechilibrat și a căzut între cai. Animalele l-au târât undeva pe un câmp, unde căruțașul a și decedat.

Un alt bărbat care mergea pe bicicletă în localitatea Coșbuc a fost luat în plin de un autoturism. Drumul era liber, drept, se întâmpla ziua, pe vizibilitate bună. Mai mult, biciclistul circula regulamentar chiar pe marginea drumului. Din păcate biciclistul și-a pierdut viața.

Un alt accident stupid a avut loc în Măgura Ilvei acum o săptămână și jumătate. Conducătorul unui autocamion staționat petrece câteva minute la povești cu un prieten și rudă care se afla în partea dreaptă, pe bicicletă. La pornirea de pe loc șoferul autocamionului nu este atent și-l lovește pe biciclist, care nici el n-a fost atent. În cele din urmă, bărbatul lovit a decedat.

Foto: Arhivă

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...