-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

VIDEO – CULMEA: Un ecologist cere tăierea arborilor din Bistrița

Surpriză în ședința de Consiliu Local! Un ecologist a cerut tăierea arborilor din Bistrița. Mai exact, a cerut ca toți arborii să fie verificați și cei care prezintă un pericol să fie tăiați pentru a evita tragedii.

Sezonul rece își intră în drepturi! În acest context, în cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierii au fost luați prin surprindere de solicitarea unui ecologist.

Mă interesează dacă există un plan pentru pomi, pentru aliniamentele stradale. Mă interesează dacă sunt verificați și să se ia măsuri ca să nu avem incidente cum am avut până acum, în care o persoană și-a pierdut viața în parc!”, a surprins Dan Ciobănică, consilier din partea Partidului Verde.

Un ecologist care cere tăierea arborilor!” a fost replica ce i-a ”scăpat” președintelui de ședință.

Primarul Ioan Turc a explicat că lucrurile sunt sub control, dar a subliniat că ecologiștii SUNT o piedică.

Cei de la Spații Verzi se ocupă de acest lucru… Dar întâmpinăm o anumită rezistență din partea ecologiștilor când propunem ajustări sau tăieri. Cred că siguranța oamenilor este totuși cea mai importantă!”, a declarat Ioan Turc.

Tăierea arborilor oricum NU s-ar face haotic. În 2018, ecologiștii cereau Primăriei Bistrița să cumpere un aparat care să indice dacă un copac prezintă pericol sau nu.

Tomograf pentru copaci. Ecologiștii vor un aparat care să-i spună Primăriei Bistrița când e cazul să bage drujba în arbori

După trei ani de zile de la solicitare, municipalitatea a alocat bani pentru cumpărarea unuia astfel de tomograf.

Primăria Bistrița va putea vedea care copaci din oraș sunt bolnavi. Ocolul Silvic al municipiului cumpără un tomograf pentru arbori

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. PERSOANA CARE CERE SI INSISTA SA FIE COPACI TAIATI JOS .ESTE BOLNAV ARE PROB. ALUNGAZIL DIN BN. POATE ESTE VRIUN -MOLDOVEAN VENIT LA BN. DUS LA SPITAL .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...