15.1 C
Bistrița
vineri, septembrie 29, 2023

VIDEO – CULMEA: Un ecologist cere tăierea arborilor din Bistrița

Surpriză în ședința de Consiliu Local! Un ecologist a cerut tăierea arborilor din Bistrița. Mai exact, a cerut ca toți arborii să fie verificați și cei care prezintă un pericol să fie tăiați pentru a evita tragedii.

Sezonul rece își intră în drepturi! În acest context, în cadrul ședinței de Consiliu Local, consilierii au fost luați prin surprindere de solicitarea unui ecologist.

Mă interesează dacă există un plan pentru pomi, pentru aliniamentele stradale. Mă interesează dacă sunt verificați și să se ia măsuri ca să nu avem incidente cum am avut până acum, în care o persoană și-a pierdut viața în parc!”, a surprins Dan Ciobănică, consilier din partea Partidului Verde.

Un ecologist care cere tăierea arborilor!” a fost replica ce i-a ”scăpat” președintelui de ședință.

Primarul Ioan Turc a explicat că lucrurile sunt sub control, dar a subliniat că ecologiștii SUNT o piedică.

Cei de la Spații Verzi se ocupă de acest lucru… Dar întâmpinăm o anumită rezistență din partea ecologiștilor când propunem ajustări sau tăieri. Cred că siguranța oamenilor este totuși cea mai importantă!”, a declarat Ioan Turc.

Tăierea arborilor oricum NU s-ar face haotic. În 2018, ecologiștii cereau Primăriei Bistrița să cumpere un aparat care să indice dacă un copac prezintă pericol sau nu.

Tomograf pentru copaci. Ecologiștii vor un aparat care să-i spună Primăriei Bistrița când e cazul să bage drujba în arbori

După trei ani de zile de la solicitare, municipalitatea a alocat bani pentru cumpărarea unuia astfel de tomograf.

Primăria Bistrița va putea vedea care copaci din oraș sunt bolnavi. Ocolul Silvic al municipiului cumpără un tomograf pentru arbori

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. PERSOANA CARE CERE SI INSISTA SA FIE COPACI TAIATI JOS .ESTE BOLNAV ARE PROB. ALUNGAZIL DIN BN. POATE ESTE VRIUN -MOLDOVEAN VENIT LA BN. DUS LA SPITAL .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: