15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

FOTO/VIDEO: Dezastru pe DJ 172 D, pe Strâmba! Nu există contract de deszăpezire, așa că CJ BN a apelat la poliția rutieră și drumari ”de avarii”

A nins de ieri în tot județul. De dimineață s-au raportat stări proaste ale carosabilului și accidente. Pe Strâmba, pe DJ 172D, nici măcar nu există contract de deszăpezire. Consiliul Județean BN a apelat la poliția rutieră și la drumari „de avarii”.

Iarna s-a instalat și în Bistrița-Năsăud. De ieri a nins în tot județul, astfel că drumurile au fost acoperite de zăpadă. De dimineață, șoferii care au pornit la drum s-au plâns de starea carosabilului. Aceștia au postat numeroase imagini foto/video ce surprindeau gheață pe carosabil și mașini în decor:

FOTO/VIDEO – Șoferii se plâng că iarna iarăși a surprins autoritățile! Numere de telefon utile:

Un TIR blocat a impus devierea traficului de pe DN 17 pe DJ 172 D, „pe Strâmba”. Încet, încet, s-au mobilizat și drumarii.

Se circulă în condiții de iarnă în Bistrița-Năsăud. Drumarii au intervenit cu aproape 130 de tone de antiderapant

Aici, șoferii au întâmpinat alte probleme. Carosabilul era complet alb, fără urmă de mașini de deszăpezire.

Așa era dimineață, dar și la ora amiezii.

13 decembrie Strâmba – Ilva Mică. Administratorii drumului luați prin surprindere ca de obicei ! Nu credeau că o să ningă în decembrie!”, a scris Marica Cătălin.

Pentru situația drumului DJ 172 D, Consiliul Județean BN a apelat la „măsuri de avarii”. Mai exact, Poliția Rutieră și două firme pentru deszăpezire „de urgență”.

Polițiștii rutieri au intervenit deoarece au fost nevoiți să dirijeze circulația după ce unele mașini au derapat. Mai mult, pe unii șoferi i-au întors din drum deoarece mașinile nu le erau echipate corespunzător.

Conform reprezentanților CJ BN, la această oră NU există un contract pentru deszăpezirea DJ 172 D. La prima licitație organizată pentru atribuirea contractului nu s-a arătat nimeni interesat. Astăzi se finalizează cea de-a doua procedură și va fi desemnată o firmă care va face deszăpezirea.

Ni s-a comunicat situația din teren așa că am trimis, pentru deszăpezirea DJ 172 D, pe cei de la LDP și Ardelean Company. Astăzi însă se va finaliza procedura de atribuire a contractului de deszăpezire pentru acest tronson de drum. Va exista o firmă care va face aceste lucrări” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al CJ BN, Oana Neamțiu.

Situația acordurilor – cadru pentru deszăpezire, aici:

Sursă foto/video – Info Trafic Bistrița Năsăud

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...