11.7 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 8, 2022

Doar 31 de copii cu vârste între 5 și 11 ani s-au vaccinat împotriva Covid, în prima săptămână

De o săptămână în România pot fi vaccinați copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Doar 31 de copii din această categorie de vârstă, din Bistrița-Năsăud s-au vaccinat în prima săptămână. Asta în condițiile în care în județele vecine numărul copiilor vaccinați trece și de 450 (Cluj).

Din 26 ianuarie copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani pot fi imunizați anti-Covid. Potrivit EduPedu, care a făcut publică lista cu copiii din fiecare județ care au fost vaccinați, cel mai prost stă județul Brăila, unde în prima săptămână de campanie a fost imunizat un singur copil.

În Giurgiu au fost imunizați 7 copii, iar în Caraș-Severin 9 copii. Și Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cei mai puțini copii vaccinați. Doar 31 s-au vaccinat în prima săptămână.

Asta în condițiile în care în județele vecine, precum Cluj, s-au vaccinat deja peste 470 de copii. În Mureș s-au vaccinat 144 de copii, iar în Maramureș 58. Și în Suceava s-au vaccinat mai mulți copii – 34. Din zonă, mai rău decât Bistrița-Năsăud stă doar Sălaj, cu 18 copii vaccinați.

În total, în țară s-au vaccinat în prima săptămână peste 5.000 de copii. Doar în București numărul lor trece de 2.000.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Sa nu ne miram….! Cu cat scade nivelul de cunoastere si intelegere a spetei in cauza , cu atat scade si numarul de persoane vaccinate ! Bine ar fi ,consecintele pe timp scurt si mediu sa fie cat mai reduse! La fel, cu vaccinarea impotriva HPV la fetite mai ales, dar si la baieti, incepand cu varsta de 12 -13 ani ! Va rog sa verificati , ce loc ocupam la cazurile de cancer in zona genitala ! Cu respect, dr.MNPop

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos...

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...