13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Doar jumătate din angajații spitalelor din județ, vaccinați!

Ministrul Sănătății anunța posibilitatea ca angajații spitalelor care NU sunt vaccinați să se testeze. Pe cheltuială proprie. În județul nostru, puțin peste jumătate dintre cei care lucrează în cele trei spitale sunt vaccinați.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății lansa în spațiul public ideea de testare periodică a angajaților spitalelor nevaccinați. Cheltuiala ar fi din buzunarul propriu. Motivația? Pacientul trebuie să știe că e tratat în condiții de maximă siguranță.

În România s-a pornit un adevărat val de reacții negative la aceste declarații.

Între timp, în Italia, angajații din sistemul de sănătate care NU sunt vaccinați sunt dați afară.

Cadrele medicale nevaccinate vor trebui să se testeze periodic, din banii lor

Reporterii Bistrițeanul.ro au solicitat o statistică privind numărul de angajați vaccinați din carul spitalelor din Bistrița, Năsăud și Beclean.

Au aflat astfel că doar puțin peste jumătate dintre aceștia și-au administrat vaccinul anti – COVID.

  1. Spitalul Județean de Urgență Bistrița Năsăud

2. Spitalul Orășenesc Beclean

3. Spitalul Orășenesc Năsăud

În motivația celor ce au contestat declarațiile ministrului privind testarea periodică apărea argumentul că mulți dintre angajații sistemului sanitar AU FOST INFECTAȚI. Astfel, aceștia au trecut prin boală, unii încă având imunitate, așa că nu aveau nevoie de a fi vaccinați.

Acest lucru este valabil și la nivelul județului nostru, numeroase cadre medicale fiind infectate cu Sars-CoV-2.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...