31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Doi bărbați de pe Valea Bârgăului, reținuți de polițiști! Au furat lemn făcând o „mică modificare pe calculator”

Polițiștii bistrițeni au reținut ieri doi bărbați de pe Valea Bârgăului. Aceștia au furat o contatitate de lemn și au crezut că, modificând ceva ”pe calculator”, nu vor fi prinși.

Polițiștii bistrițeni vor prezenta azi, în fața instanței de judecată, doi bărbați de pe Valea Bârgăului. Aceștia au furat lemn în luna octombrie a anului trecut. Și au crezut ca dacă modifică ceva ”pe calculator”, urma le va fi pierdută.

Doar că atât cel ce a modificat datele, cât și administratorul firmei care a făcut transportul de lemn, au fost prinși și reținuți.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că în luna octombrie 2022, un bărbat, de 41 de ani, din Bistrița Bârgăului, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Bistrița-Bârgăului, ar fi emis 2 avize electronice de însoțire a materialului lemnos. În documentele emise ar fi fost menționat ca destinatar o persoană care, în anul 2019, ar fi solicitat 50 de metri cubi de material lemnos subvenționat, pentru nevoi proprii, însă nu mai ar fi primit niciun răspuns.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că materialul lemnos solicitat ar fi fost preluat, transportat, prelucrat și comercializat de către o societate comercială de profil. Aceasta era administrată de un bărbat, de 47 de ani, din Bistrița Bârgăului.

Ieri, 9 februarie, față de cei doi bărbați, bănuiți de comiterea infracțiunii de fals informatic, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În cursul zilei de astăzi, 10 februarie, cei doi vor fi prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unor noi măsuri preventive” transmit reprezentanții IPJ BN.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol continuă cercetările. Dosarul penal e întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals informatic.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.