21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Doi bistrițeni și-au adus din Spania arme letale de vânătoare! Au ”primit” în schimbul lor câte un dosar penal

Polițiștii au descoperit, la domiciliile a doi bistrițeni, șase arme letale de vânătoare. Toate au fost procurate din Spania și aduse ilegal în țară. Cei doi s-au ales cu dosare penale.

În ajunul Anului Nou, pentru prevenirea unor evenimente nedorite, polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor din domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase au intensificat acțiunile specifice. Au verificat deținerea de arme și deținerea de articole pirotehnice.

Acțiunile nu s-au lăsat fără rezultate.

În urma verificărilor, polițiștii au depistat 6 arme letale de vânătoare, aduse ilegal în țară, de doi bărbați.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani care, în perioada 25-29 iulie 2020, ar procurat trei arme letale cu destinația vânătoare, din Spania și le-ar fi introdus ilegal în România. Ulterior, le-ar fi deținut fără drept, la domiciliul său din localitatea Tureac. Totodată, un alt bărbat de 46 de ani, din Năsăud, este bănuit că ar fi deținut ilegal, la domiciliul său, trei arme letale cu destinația vânătoare, iar din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că bărbatul le-ar fi procurat din Spania și le-ar fi introdus ilegal în România, în cursul lunii octombrie 2020. Cele șase arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor” transmit reprezentanții IPJ BN.

De asemenea, și pe linia deținerii și comercializării articolelor pirotehnice, polițiștii au întocmit un dosar penal.

Polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din Bistrița, care ar fi comercializat, în parcarea unui supermarket din municipiu, articole pirotehnice, fără să fie autorizat în acest sens. Aproximativ 50 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2 au fost descoperite în portbagajul autoturismului său, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” se arată în comunicatul IPJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...