3.8 C
Bistrița
duminică, aprilie 21, 2024

Doi bistrițeni și-au adus din Spania arme letale de vânătoare! Au ”primit” în schimbul lor câte un dosar penal

Polițiștii au descoperit, la domiciliile a doi bistrițeni, șase arme letale de vânătoare. Toate au fost procurate din Spania și aduse ilegal în țară. Cei doi s-au ales cu dosare penale.

În ajunul Anului Nou, pentru prevenirea unor evenimente nedorite, polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor din domeniul armelor, explozivilor și substanțelor periculoase au intensificat acțiunile specifice. Au verificat deținerea de arme și deținerea de articole pirotehnice.

Acțiunile nu s-au lăsat fără rezultate.

În urma verificărilor, polițiștii au depistat 6 arme letale de vânătoare, aduse ilegal în țară, de doi bărbați.

În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 32 de ani care, în perioada 25-29 iulie 2020, ar procurat trei arme letale cu destinația vânătoare, din Spania și le-ar fi introdus ilegal în România. Ulterior, le-ar fi deținut fără drept, la domiciliul său din localitatea Tureac. Totodată, un alt bărbat de 46 de ani, din Năsăud, este bănuit că ar fi deținut ilegal, la domiciliul său, trei arme letale cu destinația vânătoare, iar din investigațiile efectuate, a reieșit faptul că bărbatul le-ar fi procurat din Spania și le-ar fi introdus ilegal în România, în cursul lunii octombrie 2020. Cele șase arme au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor” transmit reprezentanții IPJ BN.

De asemenea, și pe linia deținerii și comercializării articolelor pirotehnice, polițiștii au întocmit un dosar penal.

Polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din Bistrița, care ar fi comercializat, în parcarea unui supermarket din municipiu, articole pirotehnice, fără să fie autorizat în acest sens. Aproximativ 50 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2 au fost descoperite în portbagajul autoturismului său, întreaga cantitate fiind ridicată în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal pentru operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” se arată în comunicatul IPJ BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.