26.9 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Doi minori foloseau câini și pisici pentru antrenarea câinilor de luptă

Polițiștii au audiat doi minori și l-au reținut pe unul dintre ei. Aceștia își antrenau câinii de rasă periculoasă, oferindu-le ca ”victime” alți câini și pisici.

Mai multe animale de rasă comună – câini și pisici – au fost omorâte în ”antrenamentul„ unor câini periculoși.

Mai exact, doi minori dintr-o localitate din județ le aduceau câinilor – rasă periculoasă – animale neajutorate pe care să se antreneze pentru lupte. Rănile suferite le erau fatale.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea de lupte de câini. APoi au mers pe firul evenimentelor și au identificat cei doi minori. În urma audierii, unul dintre ei a fost reținut.

În cursul lunii martie 2023, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, în urma efectuării unor activități informativ-operative, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane, posibil minore, dintr-o comună din județul Bistrița-Năsăud, organizează lupte între câini și pregătesc în acest scop exemplare canine din rasele periculoase prevăzute de O.U.G. 55/2002.

Astfel, la pregătirea acestora foloseau alte animale vii, cum ar fi câini de rasă comună și pisici. Aceste animale decedau în urma antrenamentelor.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de doi bănuiți minori, de 16, respectiv 15 ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute și pedepsite de art. 25 alin. (1) lit. c din Legea 205/2004 și art. 14 din O.U.G. 22/2002.

La data de 24 mai a.c., în urma efectuării activităților de cercetare penală, a fost luată măsura reținerii unuia dintre bănuiți, minor, de 16 ani.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Bistrița-Năsăud, în vederea stabilirii întregii activități infracționale și tragerii la răspundere a bănuiților, iar la finalizarea acestora, dosarul penal va fi înaintat Parchetului cu propuneri procedurale” au transmis reprezentanții IPJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Acesti minori fara educatie viitorii INTERLOPI de maine.
  Trebuie strasnic pedepsiti iar intrebarea este ce faceau intre timp parintii lor ?
  Nu au vazut urme de sange in ocolul lor s-au nu a auzit nimeni tipete si harmalaie ?

 2. Este oribil sa vezi cum sunt unii oameni care fac rau animalelor. Dresajul in sine nu ar trebui sa fie practicat in acest mod. Pe https://rasedecaini.ro/ sunt cateva informatii utile pentru toate rasele de caini. Poti sa iti dresezi animalutul acasa doar cu mici recompense.

  • @Mirabela.
   Se pare că nu ai înțeles nimic din articol! Aceste gunoaie își antrenau câinii să OMOARE! RECITEȘTE articolul cu atenție! Poate îți pică fisa!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!