-3.7 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

Clienții i-au costat scump! Doi patroni, amendați de jandarmi pentru clienții fără certificat verde

Doi patroni de localuri au ieșit în pierdere, având de plătit „după clienți”. Mai exact, n-au verificat dacă cei pe care i-au servit aveau certificat verde și astfel au fost amendați de jandarmi.

Consumația făcută de clienți a fost mai mică decât amenda primită de patronii a două locații.

Asta deoarece au trecut jandarmii pe acolo și au constatat că în două localuri publice se servesc clienți care NU au certificat verde.

Conform legislației în vigoare, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de:

 • preparare
 • comercializare
 • consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă:
  • până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00—22,00 în județele/ localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
  • Accesul este permis doar pentru persoanele care :
   • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
   • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore
   • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, găsind clienți fără certificat verde, administratorii au fost sancționați.

Doi administratori ai unor localuri publice din municipiul Bistrița au fost sancționați de către jandarmi deoarece au permis accesul în incintă fără a verifica certificatul verde al unor clienți. Administratorii au fost sancționați cu câte 1.000 de lei amendă, pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare.

Cuantumul amenzilor pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei”, au transmis jandarmii bistrițeni.

Mai mult, dacă jandarmii vor mai descoperi și zilele viitoare clienți fără certificat verde, localurile respective riscă să fie închise.

ATENȚIE! În cazul repetării contravenției (…) la același sediu principal sau secundar, într-un interval de 15 zile (…) pe lângă sancțiunea principală (n.r. – amendă) se dispune și sancțiunea contravențională complementară a închiderii temporare, pe o durată de 15 zile, a sediului principal sau secundar în care agentul economic desfășoară activitatea fără respectarea condițiilor stabilite”, atrag atenția reprezentanții IJJ BN.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. ”Mai mult, dacă jandarmii vor mai descoperi și zilele viitoare clienți fără certificat verde, localurile respective riscă să fie închise.” Asta imi aduce aminte de amenintarea copiilor ”Daca nu esti cuminte, te dau la tigani”. Sunteti doar un circ, ma mir ca va mai crede cineva, jandarmilor. Intr-adevar, voi doar va faceti treaba, si noi trebuie sa o facem pe a noastra, se numeste libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață

Finanțele personale și copiii: Cum îi învățăm pe cei mici să gestioneze banii încă din primii ani de viață? Cele mai prețioase 3 decizii financiare pe care le puteți lua pentru cei mici sunt următoarele:

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...