14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Dolha: Am cerut intensificarea controalelor la intrarea în județ dinspre Maramureș și Suceava!

OM III interzicea deplasarea, inclusiv pe timp de zi, fără un motiv întemeiat, necesar, urgent. În acest context, prefectul a cerut intensificarea controalelor în trafic. Atenția sporită este la intrarea în județ dinspre Maramureș și Suceava, cele două județe-focar.

De ieri de la ora 12.00 a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr 3. Deplasările, inclusiv pe timp de zi, trebuie să aibă un motiv întemeiat sau urgent. E nevoie de declarații pe propria răspundere, care să fie prezentate oamenilor legii.

Poliția și armata au fost prezente în stradă, verificând motivul deplasării celor din trafic. Au fost aplicate și amenzi.

FOTO/VIDEO: Armata și poliția-n stradă! Șoferii „nu știau că nu au voie să circule”

Prefectul județului a anunțat că atenția se va focaliza și controalele se vor intensifica în mod special pe rutele de intrare și ieșire din județ spre Maramureș și Suceava.

„Am solicitat conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud exigență maximă în special în verificarea autovehiculelor, altele decât cele de transport marfă, care tranzitează județul. Conducătorii auto și pasagerii din mașinile acestora trebuie să poată demonstra cu acte verificabile urgența deplasării în și prin județul Bistrița-Năsăud care este strict reglementată de ordonanța militară numărul 3, intrată în vigoare integral miercuri la ora 12:00. 

Conform ordonanței militare nr 3 urgențele de deplasare la distanță pot fi cel mult deplasările în interes profesional, iar cele în interes personal sunt situații punctuale care pot fi verificate relativ ușor. Le-am solicitat polițiștilor, dar și jandarmilor intensificarea patrulelor în zona de intrare din județul Suceava, care se confruntă cu o situație epidemiologică specială, dar și din Maramureș (dinspre Borșa). Le atragem atenția celor care intenționează să tranziteze județul Bistrița-Năsăud sau să călătorească în județ că verificarea sincerității declarațiilor pe proprie răspundere poate fi făcută și pe timpul tranzitării județului sau imediat și că se expun riscului de a suporta rigorile aspre ale legii”, a anunțat Stelian Dolha.

Astăzi, de dimineață, traficul era îngreunat la ieșirea spre Viișoara, din cauza controalelor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?