6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Dolha: Am cerut intensificarea controalelor la intrarea în județ dinspre Maramureș și Suceava!

OM III interzicea deplasarea, inclusiv pe timp de zi, fără un motiv întemeiat, necesar, urgent. În acest context, prefectul a cerut intensificarea controalelor în trafic. Atenția sporită este la intrarea în județ dinspre Maramureș și Suceava, cele două județe-focar.

De ieri de la ora 12.00 a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr 3. Deplasările, inclusiv pe timp de zi, trebuie să aibă un motiv întemeiat sau urgent. E nevoie de declarații pe propria răspundere, care să fie prezentate oamenilor legii.

Poliția și armata au fost prezente în stradă, verificând motivul deplasării celor din trafic. Au fost aplicate și amenzi.

FOTO/VIDEO: Armata și poliția-n stradă! Șoferii „nu știau că nu au voie să circule”

Prefectul județului a anunțat că atenția se va focaliza și controalele se vor intensifica în mod special pe rutele de intrare și ieșire din județ spre Maramureș și Suceava.

„Am solicitat conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud exigență maximă în special în verificarea autovehiculelor, altele decât cele de transport marfă, care tranzitează județul. Conducătorii auto și pasagerii din mașinile acestora trebuie să poată demonstra cu acte verificabile urgența deplasării în și prin județul Bistrița-Năsăud care este strict reglementată de ordonanța militară numărul 3, intrată în vigoare integral miercuri la ora 12:00. 

Conform ordonanței militare nr 3 urgențele de deplasare la distanță pot fi cel mult deplasările în interes profesional, iar cele în interes personal sunt situații punctuale care pot fi verificate relativ ușor. Le-am solicitat polițiștilor, dar și jandarmilor intensificarea patrulelor în zona de intrare din județul Suceava, care se confruntă cu o situație epidemiologică specială, dar și din Maramureș (dinspre Borșa). Le atragem atenția celor care intenționează să tranziteze județul Bistrița-Năsăud sau să călătorească în județ că verificarea sincerității declarațiilor pe proprie răspundere poate fi făcută și pe timpul tranzitării județului sau imediat și că se expun riscului de a suporta rigorile aspre ale legii”, a anunțat Stelian Dolha.

Astăzi, de dimineață, traficul era îngreunat la ieșirea spre Viișoara, din cauza controalelor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...