21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Primarul Dorin Vlașin: „Sterilizați-i, nu-i abandonați!”

O campanie de prindere a câinilor fără stăpân din Năsăud a avut loc zilele acestea. Primarul a îndemnat la responsabilitate. ”Sterilizați-i, nu-i abandonați, iar pe cei ce sunt pe străzi, nu-i mai hrăniți acolo!” este mesajul lui Dorin Vlașin.

Astăzi și ieri, în Năsăud, a avut loc o campanie de prindere a câinilor fără stăpân de pe raza orașului. Aceștia au fost preluați și duși în adăpostul deținut de administrația locală.

Primarul orașului a atars atenția asupra câtorva aspecte extrem de importante legate de animalăuțe.Acesta a cerut năsăudenilor să fie responsabili și:

  • să nu abandoneze animalele
  • să le sterilizeze pe cele de rasă comună pe care le dețin
  • să nu mai hrănească animăluțele pe stradă, deoarece acest lucru le face să devină agresive

Dorin Vlașin a subliniat faptul că cei ce iubesc animăluțele și vor să le ajute, o pot face oferindu-se voluntari la adăpost sau donând acolo mâncare pentru acestea.

”Dragi năsăudeni,

În perioada 2-3 martie a avut loc, pe raza orașului Năsăud, o acțiune de ridicare a câinilor fără stăpân.

O echipă mixtă a Primăriei Năsăud și a Adăpostului de Câini Năsăud, însoțită de medicul veterinar, a reușit capturarea a 12 câini, care au ajuns în Adăpostul Năsăud. Toți câinii au fost capturați în siguranță, cu respectarea legislației în vigoare, tranchilizantul folosit nepunând în pericol viața acestora .

Vă reamintim că aveți obligația, conform legii, de a steriliza exemplarele de rasă comună din gospodărie. Vă rugăm să fiți responsabili și să nu abandonați animalele!

De asemenea, rugăm persoanele iubitoare de animale să nu mai pună hrană pentru acestea pe domeniul public deoarece duc la dezvoltarea agresivității acestora, în lupta pentru hrană și pentru teritoriu. Adăpostul public oferă condiții decente pentru animalele abandonate, fiind deschis donațiilor de hrană și voluntariatului, mai ales că, momentan, adăpostul este ocupat la capacitate maximă .

O comunitate unită poate duce la reducerea/dispariția abandonului acestor suflete nevinovate!” este mesajul transmis de primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Foarte bine! O realizare bună, deși erau mulți câini pe străzi din Năsăud, dar trebuie realizată campania de sterilizare și microcipare în tot județul BN. Sunt mulți câini la sate și comune, care din păcate îi aduc la oraș cu mașina și îi abandonează în oraș.. dacă s-ar face microciparea în județul BN și prinzi un câine prin oraș abadonat, afli al cui este și îi dai amendă la stăpân, de
    între; 3000-5000 lei.. sunt mulți care lasă câini liberi pentru înmulțire, luna februarie este luna lor..! Trebuie de urgență realizată campania de sterilizare și microcipare, altfel nu vor reuși să stopăm abandonurile..în tot județul BN…! Fiți responsabili, sunt pline parcurile și spațiile- verzi de kk de câini…!

  2. Este de laudat initiativa domnului primar pana la un punct. Cainii trebuie sa primeasca mancare deoarece lipsa hranei ii face sa devina agresivi uneori. si noi oamenii suntem mai nervosi daca ne este foame si nu mancam. Trebuie sa se aplice amenzi usturatoare persoanelor care abandoneaza animalele pe domenii publice, doar amenzile mari aplicate vor stopa aceasta inmultire pe strazi a cainilor fara stapan si apoi implicarea activa a primăriilor de a steriliza gratuit toti cainii din comunitate din curti sau domenii publice, de asemenea tot in acest sens in medii mai ales rurale sa se faca un recensamant al cainilor din fiecare curte, casă, si obligati daca nu-i pastreaza strict in curte sa fie sterilizati daca nu exista cooperare din partea oamenilor posesori de caini sa se aplice cu strictete legea. Doar asa se va opri fenomenul de raspandire necontrolata. Sunt multe porti deschise in mediul rural si multi caini , catele pleaca de acasa intorcandu-se cu pui, pui pe care stapanii lor ii abanoneaza pe campuri sau margini de localități si acolo trebuie sa fie o lege usturatoare, in felul acesta s-au inmultit haotic aceste suflete nevinovate care nu au nicio vină ca se nasc din nesimtirea si nepasarea oamenilor. Primariile au soluția si trebuie sa actioneze inainte sa mai fie omorât vreun om

    • Corect bine zici ! Dar trebuie să se ocupe și primăriile din comune de pe Valea Someșului de acolo aduc câinii la oraș și îi abandonează. În primul rând microciparea și sterilizare, după aplicarea amenzilor între 2000 – 5000 lei…! Campania se poate face cu fonduri europene, dacă se vrea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: