8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Doris Rai vrea desființarea Poliției Locale

Doris Rai începe să fie din ce în ce mai vocală în mediul on-line. Deși nu și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar al Bistriței, toate intervențiile acesteia „prevestesc” intenția de a candida la Primărie. Într-un mesaj pe Facebook, aceasta propune desființarea Poliției Locale . „Este una dintre cele mai urâte instituții, deși ar fi trebuit să fie una care să câștige încrederea și susținerea bistrițenilor în anii de funcționare de până acum” – spune Doris Rai.

În ultima perioadă Doris Rai începe să fie din nou din ce în ce mai vizibilă și mai vocală în mediul on-line. Deși nu și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de primar al Bistriței, mesajele acesteia par să anunțe intenția unei potențiale candidaturi.

Pe pagina personală de Facebook aceasta sare la gâtul Poliției Locale. Doris Rai o consideră un proiect eșuat al Primăriei Bistrița care consumă bani din bugetul local, fără să aducă nici un beneficiu comunității.

Polițiști slab pregătiți, dar bine plătiți…

„Primăria Bistrița a alocat din bugetul acestui an 8 303 000 lei pentru funcționarea Poliției Locale, o sumă în creștere față de cea alocată anul trecut, de 8 198 000 lei. Conform informațiilor oficiale de pe site-ul primăriei, instituția Poliției Locale Bistrița are 85 de angajați. Din care 8 au funcții de conducere. Până la sfârșitul lunii martie, polițiștii din cadrul biroului pentru siguranța circulației au aplicat 588 sanctiuni, din care 183 avertismente, valoarea amenzilor fiind de 146.340 lei.

În ultimii ani, bugetul Primăriei Bistrița a fost diminuat substanțial. Iar pandemia din acest an va duce în mod cert la încă o diminuare drastică a bugetului. O eficientizare a cheltuielilor trebuie neapărat luată în discuție. Iar raportul cost/beneficii trebuie serios evaluat. Acolo unde anumite structuri și servicii se suprapun peste alte servicii finanțate din bugetul de stat, consider că trebuie reevaluată și regândită situația”, a scris Doris Rai pe Facebook.

În mesajul ei, Doris Rai mai spune că Poliția Locală Bistrița este una dintre cele mai urâte instituții. Deși ar fi trebuit să fie una care să câștige încrederea și susținerea bistrițenilor în anii de funcționare de până acum.

„Polițiști slab pregătiți, dar bine plătiți, care mai mult încurcă decât descurcă, ale căror procese verbale au stârnit mai mult indignarea sau hazul. A fi polițist local e o rușine la Bistrița, motiv de batjocură și dispreț. Și nu ar fi trebuit să fie așa. Ar fi trebuit să simțim această instituție ca fiind de partea bistrițenilor. Nu o unealtă de pedeapsă și motiv de bancuri. Activitatea lor, așa cum a fost ea gândită în acești ani, se suprapune peste cea a altor organe ale statului. O face să pară astăzi o cheltuială inutilă de la bugetul local.”, se mai arată în mesaj.

E momentul unei dezbateri serioase

Doris Rai susține că este momentul unei dezbateri serioase privind oportunitatea susținerii acestei instituții în continuare. Ea va iniția și o petiție privind desființarea Poliției Locale Bistrița.

„Am să inițiez o petiție privind DESFIINȚAREA POLIȚIEI LOCALE Bistrița. Iar dacă numărul bistrițenilor care susțin asta va fi suficient de mare, am să lupt pentru acest lucru cu toată forța mea. V-aș ruga ca în comentarii să aduceți argumente pro și contra acestei propuneri, astfel încât la momentul analizei să avem în față toate aspectele”, transmite Doris Rai.

Mesajul a ajuns repede la bistrițeni, iar aceștia nu au ezitat să își expună punctele de vedere despre Poliția Locală.

Vă reamintim că la începutul acestui an Doris Rai a mai inițiat o petiție prin care cerea renegocierea taxei plătite de bistrițeni pentru gunoi, curățenie mai temeinică în oraș și scoaterea de la taxă a copiilor. Despre acest subiect puteți reciti AICI, AICI și AICI.

Foto @ Doris Rai

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.