11.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Doru Crișan, după ce 4 angajați de la căminul de bătrâni au fost reținuți: „Am solicitat anchetă administrativă”

Primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan a anunțat că a solicitat demararea unei anchete administrative la Unitatea Medico-Socială din Prundu Bârgăului. Este vorba despre căminul de bătrâni din Susenii Bârgăului, unde 4 angajați au fost reținuți.

Doru Crișan, primarul comunei Prundu Bârgăului reacționează după ce 4 angajați ai căminului de bătrâni din Susenii Bârgăului au fost reținuți.

„Pentru că în ultimele ore au apărut o serie de informații legate de o problemă descoperită la o parte din personalul de la Unitatea Medico-Socială din Prundu Bârgăului., care fac obiectul unei cercetări penale, am solicitat și eu demararea unei anchete administrative”, a precizat primarul Doru Crișan.

Acesta mai spune că Primăria Prundu Bârgăului încă nu a fost informată despre acuzațiile care i se aduc personalului centrului. Edilul precizează că are toată disponibilitatea pentru a identifica și sancționa, dacă e cazul, toate neregulile.

„Siguranța pacienților internați în această instituție este prioritară așa că vom analiza, în detaliu., problemele și vor identifica soluțiile pentru ca astfel de situații să nu se mai repete. La această dată nu vă pot oferi mai multe informații legate de ancheta penală care are loc însă., vă asigur, că toți pacienții internați aici beneficiază de cea mai bună îngrijire și de o atenție sporită”, a completat Doru Crișan.

Vă reamintim faptul că un bărbat și trei femei, angajați ai azilului din Susenii Bârgăului, au fost reținuți. Ulterior, instanța a decis ca bărbatul să rămână în arest la domiciliu, iar femeile să fie cercetate sub control judiciar.

Cei trei sunt acuzați de ucidere din culpă. Potrivit procurorilor, aceștia ar fi și falsificat mai multe documente. Acestea vizau cauza morții unui bărbat de 75 de ani din Tiha Bârgăului. Bărbatul a murit în 2016 în centru. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...