20.2 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Două accidente mortale de muncă, raportate la ITM, de la începutul anului

Inspectorii din cadrul ITM, verifică lunar, zeci de sesizări privind accidentele de muncă. Unele, din nefericire, sunt soldate cu decese. De la începutul anului, două cazuri de accidente mortale de muncă au ajuns în atenția inspectorilor ITM.

Meseria e brățară de aur”, se spune. Însă uneori, munca poate fi și cauza unor nenorociri sau chiar a morții.

Inspectorii din cadrul ITM Bistrița Năsăud, inspectează în fiecare lună, zeci de cazuri de accidente de muncă.

În luna aprilie am primit 11 sesizări privind accidente de muncă”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud.

De la momentul sesizării, până la declararea efectivă a unui accident ca fiind accident de muncă, pot să treacă și luni de zile.

ITM-ul face o cercetare, care se întinde aproximativ pe o perioadă de 15 zile. Apoi se trimite la Direcția Muncii și e un întreg proces până când accidentul respectiv e desemnat ca fiind accident de muncă”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul Gabriel Rodilă.

Unele accidente de muncă se soldează cu incapacitate temporară de muncă, iar unele, chiar cu decese.

„În luna aprilie am finalizat de cercetat trei cazuri de accidente. Două s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă, iar unul, cu deces. Accidentul respectiv a avut loc la începutul anului. În luna aprilie, am mai primit o sesizare cu privire la un accident mortal de muncă, dar acesta este încă în faza de cercetare”, a explicat Gabriel Rodilă.

Accidentul mortal de muncă de la începutul anului a avut loc pe Valea Ilvelor, fiind un accident forestier. Un tânăr din Poienile Zagrei și-a găsit sfârșitul în timp ce tăia copaci.

Accidentul mortal de muncă ce e încă în faza de cercetare, e tot accident forestier. Acesta a avut loc pe Valea Anieșului și puteți citi mai multe AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...