6.4 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Două accidente mortale de muncă, raportate la ITM, de la începutul anului

Inspectorii din cadrul ITM, verifică lunar, zeci de sesizări privind accidentele de muncă. Unele, din nefericire, sunt soldate cu decese. De la începutul anului, două cazuri de accidente mortale de muncă au ajuns în atenția inspectorilor ITM.

Meseria e brățară de aur”, se spune. Însă uneori, munca poate fi și cauza unor nenorociri sau chiar a morții.

Inspectorii din cadrul ITM Bistrița Năsăud, inspectează în fiecare lună, zeci de cazuri de accidente de muncă.

În luna aprilie am primit 11 sesizări privind accidente de muncă”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud.

De la momentul sesizării, până la declararea efectivă a unui accident ca fiind accident de muncă, pot să treacă și luni de zile.

ITM-ul face o cercetare, care se întinde aproximativ pe o perioadă de 15 zile. Apoi se trimite la Direcția Muncii și e un întreg proces până când accidentul respectiv e desemnat ca fiind accident de muncă”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul Gabriel Rodilă.

Unele accidente de muncă se soldează cu incapacitate temporară de muncă, iar unele, chiar cu decese.

„În luna aprilie am finalizat de cercetat trei cazuri de accidente. Două s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă, iar unul, cu deces. Accidentul respectiv a avut loc la începutul anului. În luna aprilie, am mai primit o sesizare cu privire la un accident mortal de muncă, dar acesta este încă în faza de cercetare”, a explicat Gabriel Rodilă.

Accidentul mortal de muncă de la începutul anului a avut loc pe Valea Ilvelor, fiind un accident forestier. Un tânăr din Poienile Zagrei și-a găsit sfârșitul în timp ce tăia copaci.

Accidentul mortal de muncă ce e încă în faza de cercetare, e tot accident forestier. Acesta a avut loc pe Valea Anieșului și puteți citi mai multe AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: