15.1 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Ileana Rus ne oferă un strop de „Oshibana” la Bistrița!

Ileana Rus, profesor pensionar bistrițean de biologie și, implicit de botanică, s-a îndrăgostit de flori și de Natură. Iubind, în egală măsură și „frumosul”, a realizat că presând petalele, frunzele, tijele, obține o „materie primă” vie, divers colorată și stratificată, formate numai bune pentru… „a picta”.

Printr-o muncă asiduă, extrem de migăloasă a ajuns la adevărate „bijuterii” florale. A aplicat ad-litteram arta japoneză a florilor presate: „oshi” = „ a presa” și „bana”= „plantă”. Ce a ieșit? E de-a dreptul încântător.

Dacă vreți să vedeți ceva special, suprinzător prin rafinament și îngemănare coloristică și a formelor, veniți joi, 17 mai 2018, orele 17:00 la „Casa cu lei” din strada Nicolae Titulescu. Nu veți regreta. S-ar putea și să vă găsiți un tablou ce se va potrivi cu siguranță în biroul sau, de ce nu?, în budoarul dumneavoastră.

Prezentarea o va face criticul de artă Vasile Duda, profesor de istoria artei la Liceul de artă „Corneliu Baba” din Bistrița, gazda manifestării fiind scriitorul Lucian Dobârtă.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?