16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Ileana Rus ne oferă un strop de „Oshibana” la Bistrița!

Ileana Rus, profesor pensionar bistrițean de biologie și, implicit de botanică, s-a îndrăgostit de flori și de Natură. Iubind, în egală măsură și „frumosul”, a realizat că presând petalele, frunzele, tijele, obține o „materie primă” vie, divers colorată și stratificată, formate numai bune pentru… „a picta”.

Printr-o muncă asiduă, extrem de migăloasă a ajuns la adevărate „bijuterii” florale. A aplicat ad-litteram arta japoneză a florilor presate: „oshi” = „ a presa” și „bana”= „plantă”. Ce a ieșit? E de-a dreptul încântător.

Dacă vreți să vedeți ceva special, suprinzător prin rafinament și îngemănare coloristică și a formelor, veniți joi, 17 mai 2018, orele 17:00 la „Casa cu lei” din strada Nicolae Titulescu. Nu veți regreta. S-ar putea și să vă găsiți un tablou ce se va potrivi cu siguranță în biroul sau, de ce nu?, în budoarul dumneavoastră.

Prezentarea o va face criticul de artă Vasile Duda, profesor de istoria artei la Liceul de artă „Corneliu Baba” din Bistrița, gazda manifestării fiind scriitorul Lucian Dobârtă.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.