15.8 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Dr Gavrilaș Mureșan, despre tarifele care vor fi practicate în spitalul privat de 3 milioane de euro:

Gavrilaș Mureșan încă nu a anunțat ce tarife se vor practica la spitalul privat de recuperare proaspăt inaugurat. Acesta a precizat însă că își va face calculele ținând cont de lipsa unui contract cu CNAS și a lipsei decontării din partea statului.

Doctorul Gavrilaș Mureșan a vorbit despre tarifele practicate la noul spital de recuperare, proaspăt inaugurat. Acesta a spus că calculele vor fi adaptate lipsei unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Eu am vrut să ofer niște servicii de care oamenii au nevoie maximă. Nu am făcut niște calcule în ce privește tarifele. Ziua de spitalizare la stat este 200 de lei pentru un pacient din această categorie. Nu înseamnă mult, dar era oricum ceva pentru acel pacient. Din câte știu la Cluj ziua de spitalizare în spital este în jur de 450 de lei la pacienții asigurați. Estimez că tariful este undeva la 650 de lei pe ziua de spitalizare, depinde și de gradul de afectare a pacientului. Eu o să fac calcule și o să văd până la ce nivel mă pot duce.”, a afirmat doctorul Gavrilaș Mureșan.

Ce înseamnă pentru familii bolnavul cu nevoi paliative:

Se pare că logica investitorului în sănătate este sufocată de o legislație ambiguă, care în majoritatea cazurilor complică lucrurile fără sens. Rolul spitalelor private este de a ușura munca celor din sistemul public, vom avea un sistem bolnav, crede Mureșan.

Un pacient cu accident vascular este internat la Spitalul Județean. A depășit faza acută cinci zile, o săptămână, dar nu poate umbla, nu poate face nimic, nu te poți înțelege cu el. Îl trimiți acasă, familia este blocată, nu știe ce să facă cu el, e disperată. Și atunci noi ne-am gândit: îl aduci aici de la spitalul județean. Îl ții încă două săptămâni până își mai revine omul, până poate să bea apă, până poate să facă mișcări simple. Până poate să vorbească cât de cât, să te poți înțelege cu el și începi cu el un program de recuperare.

Acesta cuprinde două metodologii: recuperare fizio-kineto-terapeutică – adică proceduri prin care kinetoterapeuții le reamintesc să respire, să bea apă, să meargă. Combinat cu tratament medicamentos care e injectabil uneori, perfuzabil uneori, care se face în faza de spitalizare. Și atunci l-ai externat după o săptămână, ai debarasat secția de neurologie. L-ai adus aici și cu o contribuție de la casă l-ai scos la liman. Se înțelege cu familia și apoi poate să vină la recuperare ambulatorie din când în când să recupereze ce e de recuperat.”, a mai adăugat directorul Clinicii Sanovil, dr. Mureșan Gavrilaș.

Mai multe despre noua clinică de recuperare SANOVIL puteți citi AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...