-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Drept la replică – doctor Alina Filip

În cadrul unei emisiuni la Bistrițeanul.ro, domnul manager Gabriel Lazany a făcut o serie de afirmații calomnioase și neadevărate la adresa mea. 

Drept la replică – doctor Alina Filip:

Este incredibil cât efort depune domnul Gabriel Lazany împotriva alocării de paturi pentru endocrinologie în Spitalul Județean!

Este regretabil faptul că un manager de spital cataloghează nevoile a peste 450 de pacienți, care se adresează lunar cabinetului de endocrinologie, ca fiind “mofturi”.

  1.  Managerul Gabriel Lazany afirmă, în repetate rânduri, că i-am cerut să încalce legea. Am început acest demers, știind că am LEGEA de partea mea și răspunsul Ministerului Sănătății, care precizează clar că TREBUIE rezolvată problema acestor pacienți în pandemie, pentru a le reduce numărul de deplasări, pentru investigații sau în alte localități. (atașat aveți răspunsul Ministerului Sănătății)

2.  Îl rog pe domnul economist (care le știe pe toate în medicină) să mai citească patologie endocrinologică, pentru a ști că, în ultimele două luni, aproximativ 20 de pacienți cu afecțiuni endocrine au ajuns la UPU Bistrița (printre care amintesc cazuri de hiposodemie pe secția de Neurologie, hipoparatiroidism și insuficiență suprarenaliană pe secția de Interne, carcinom tiroidian invaziv în musculatură pe secția de Chirurgie). Să afirmi cu nonșalanță că ZERO pacienți endocrinologici au ajuns la UPU într-un an de zile, denotă totală lipsă de informare sau MINCIUNĂ.

3.  Al treilea neadevăr este acela că numărul de consultații variază între 58 și 70 %. Dânsul nu ia în considerare timpul de care avem nevoie pentru inițierea TRATAMENTELOR COPIILOR, terapii biologice, ecografii. Domnule manager, dacă vă pasă de pacienți, trebuie să știți că aceste proceduri nu pot fi efectuate decât REDUCÂNDU-SE din numărul de 28 de consultații, pentru a avea timpul necesar! (Domnul manager impune CANTITATE, nu calitate!)

4.  Domnul manager MINTE și DEZINFORMEAZĂ când spune că în Târgu Mureș, Oradea și Alba Iulia nu este endocrinologie în spitale. Spitalul din Târgu Mureș are 15 de paturi în compartiment de endocrinologie, fiind secție universitară, la spitalul din Oradea este compartiment de endocrinologie de 10 paturi și coordonator de rezidențiat iar la Alba Iulia este compartiment de endocrinologie în spital, cu 5 paturi la Secția de Interne.

5.  Nu, domnule manager, SINGURUL MEU SCOP și INTERES sunt pacienții, oricât de greu ar fi de înțeles pentru dumneavoastră, precum și acela de a-mi desfășura activitatea la cel mai înalt nivel, punând în slujba pacientului toate cunoștințele mele (inclusiv puncții, elastografii, tratamente de specialitate).

6.  Nu înțeleg de ce toate celelalte specialități prevăzute în minunatul dumneavoastră plan de management pot totuși să își desfășoare activitatea în spital și doar endocrinologia trebuie exclusă. Ceea ce nu înțelegeți este că pacientul merge în Ambulatoriu pentru a fi tratat de un anumit specialist și inclusiv regulamentul de funcționare al Policlinicii precizează dreptul de a-și alege medicul de specialitate și de a fi tratat de către acesta.

7.  Este absolut josnic cum precizați că m-am înscris într-un partid pentru a face presiuni și a vă determina să încălcați prevederile legale. Țin să vă reamintesc că am fost înscrisă într-un partid din anul 2017, când dumneavoastră nici nu erați managerul Spitalului Județean și mi-am dat demisia din acest partid în iulie anul curent, înainte de a vă solicita paturi în spital, prima mea cerere fiind depusă în luna august, după întoarcerea mea din maternitate. Este mai DEMN să îți asumi că faci parte dintr-un partid, decât să fii susținut și să faci campanii la partid, declarând, formal, că ești apolitic. 

Deși afirmațiile domnului Lazany nu îi fac cinste și cataloghează cererile mele ca fiind un “scandal” îl invit ÎN MOD PUBLIC să avem un dialog DESCHIS și CONSTRUCTIV, în vederea rezolvării problemelor acestor pacienți.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.