DREPTATE! Tânărul din Târlișua care a provocat un accident, în care a murit un taximetrist, a fost condamnat la închisoare

DREPTATE! Tânărul din Târlișua care a provocat un accident, în care a murit un taximetrist, a fost condamnat la închisoare

Un taximetrist și-a pierdut viața în urmă cu un an, într-un tragic accident rutier petrecut pe DN17, în localitatea Coldău. Accidentul a fost provocat de un tânăr din Târlișua care s-a urcat beat la volan. Judecătorii au venit cu o primă sentință în cazul său: închisoare cu executare.

Accidentul a avut loc în 1 octombrie 2017, pe DN17, pe raza localității Coldău. Au fost implicate un autoturism de teren, condus de Gabriel Rus, un tânăr din Târlișua și un taximetru, condus de un tânăr de 22 de ani din Beclean.

Echipajele medicale l-au găsit pe șoferul taximetrului în stop cardio-respirator, încarcerat între fiarele contorsionate ale autoturismului. În ciuda eforturilor echipajului medical ajuns la fața locului, care a aplicat minute în șir manevre de resuscitare, acesta nu a mai putut fi salvat.

În accident au fost rănite și cele trei persoane care se aflau în taximetru în momentul producerii accidentului.  Mai multe despre acest accident puteți citi AICI.

Autoturismul de teren, care circula pe relația Beclean –Dej a ajuns pe contrasens, unde a lovit taximetrul, care circula regulamentar. Alcooltestul a scos în evidență faptul că șoferul care a provocat accidentul băuse înainte de a se urca la volan. Acesta se întorcea de la o nuntă în momentul producerii accidentului.

Judecătorii s-au dovedit a fi duri cu șoferul inconștient încă de atunci, hotărând ca acesta să își aștepte sentința după gratii și mai apoi în arest la domiciliu. Acesta este și acum în arest la domiciliu.

Judecătoria Beclean a venit cu o primă sentință în acest caz. Tânărul din Târlișua este condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare cu executare. Acesta va rămâne în arest la domiciliu până când sentința va fi una definitivă.

„Condamnă pe inculpatul R. G. La pedeapsa finală de 2 ani și 7 luni închisoare, în regim de detenție. Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, respectiv de la 1.10.2017, la zi. Menține măsura preventivă a arestului la domiciliu luată față de inculpat”, se arată în soluția dată de Judecătoria Beclean.

 

 

 

VIDEO – PETELEU, marele supărat din Consiliul Local! octombrie 18, 2019 - Supărare mare ieri, în ședința de Consiliu Local. Ioan Peteleu și-a luat jucăriile și a plecat din sala mare a Primăriei. Culmea, supărarea a fost pe colegii de partid, care nu i-au înțeles dorința inimii.
VIDEO: Ursul a coborât și pe șoseaua din Strâmba octombrie 18, 2019 - Urșii și-au făcut deja un obicei să coboare în localități. Azi noapte, încă un urs a fost suprins fugind pe șoseaua din localitatea Strâmba. 
FOTO: Suntem în top la risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Sanitar şi cei de la „Carol Davila” octombrie 18, 2019 - Suntem în top când vine vorba de risipă alimentară, avertizează elevii Liceului Teoretic Sanitar şi cei de la Şcoala Postliceală „Carol Davila” din Bistriţa. Cum au celebrat tinerii Ziua Mondială a Alimentaţiei:
GRAV accident în centrul Sâniacobului. Un ATV s-a răsturnat, iar victima este în stop cardiorespirator octombrie 17, 2019 - Un GRAV accident a avut loc în urmă cu puțin timp în Sâniacob. Un ATV s-a răsturnat în centrul localității, iar victima este în stop cardiorespirator. UPDATE: Din păcate, în ciuda eforturilor salvatorilor, trupul victimei a cedat, iar medicii au declarat decesul.
Adolescentă din Budacu de Jos, dispărută fără urmă în Irlanda octombrie 17, 2019 - O adolescentă de 17 ani este dispărută de mai bine de o săptămână de la locuința părinților săi din Irlanda. Poliția irlandeză o caută deja pe adolescentă și îi roagă pe toți cei care pot oferi informații despre ea să îi contacteze.
MINUNE: Consilierii locali spun NU la ORICE ar propune ADI Deșeuri octombrie 17, 2019 - În cadrul ședinței de Consiliu Local de astăzi a avut loc o adevărată minune. Consilierii s-au unit și au decis să se opună oricărei propuneri din partea ADI Deșeuri. Așa că au mandatat pe unul dintre ei să reprezinte bistrițenii în consiliul Asociației și să voteze NU.
Se apropie alegerile prezidențiale! AFLĂ unde votezi: octombrie 17, 2019 - În municipiul Bistrița și localitățile componente vor exista 57 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale. Pe buletinele de vot vor exista 14 poziții. AFLĂ la ce secție de votare ești repartizat: 
Din bătrâni: O incursiune emoţionantă în profunzimea tradiţiilor româneşti, mâine, la Bistriţa! octombrie 17, 2019 - Din bătrâni, mâine, la Centrul Cultural Dacia: E vorba despre artişti excepţionali pe care publicul merită să-i descopere… Cultura tradiţională din Bistriţa-Năsăud are o eleganţă şi o frumuseţe aparte... Noi însă nu ştim să punem în valoare aceste lucruri. Este trist şi păcat..."
Noul Toyota Yaris – proiectat pentru viața urbană octombrie 17, 2019 - Noul Toyota Yaris a fost proiectat pentru a face față provocărilor tot mai mari ale vieții în mediul urban.
FOTO Au bătut sute de kilometri să repare, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, „adoptată” de Muzeul Satului din București octombrie 17, 2019 - Mai mulți meșteri din Șanț care încă cunosc tehnicile după care se realizau casele acum 50-100 de ani au bătut sute de kilometri până la București, pentru un proiect inedit. Aceștia au restaurat, ca pe vremuri, o căsuță veche din Șanț, adoptată de decenii de Muzeul Satului din București.
FOTO Poluare pe Someșul Mare! Minele închise de la Rodna fac din nou ravagii octombrie 17, 2019 - Minele de la Rodna continuă să polueze, deși sunt închise de ani buni. În această dimineață Valea Boilor, pârâul care străbate Valea Vinului, a fost poluat până la confluența cu Someșul Mare.
Ai electronice și electrocasnice de aruncat? Scapă de ele în mod corect și poți câștiga premii! octombrie 17, 2019 - Deșeurile electrice sunt tot mai multe! Dar și acestea se pot recicla. Săptămâna viitoare, electronicele și electrocasnicele de care vrei să scapi îți pot fi luate de la ușa casei. Sau le poți duce chiar tu la punctul de colectare. Iar cei ce scapă de DEEE-uri săptămâna viitoare au șansa să câștige premii. AFLĂ detalii:
FII REPORTER: Cel mai bine se lucrează pe străzi și trotuare proaspăt asfaltate octombrie 17, 2019 - Străzi și trotuare asfaltate de curând sunt din nou sparte! Pentru ridicare guri de canal sau pentru ascunderea cablurilor electrice. Că așa e la Bistrița. Se-ncepe cu sfârșitul și nimic nu aduce mai mare satisfacție ca și spargerea unei lucrări proaspăt finalizate!
Ce spuneți de o „ciclodrezină”? În weekend se poate pedala pe calea ferată la Teaca octombrie 17, 2019 - Cum ar fi să poți pedala de-a lungul uneia dintre puținele căi ferate înguste funcționale din țară? Se va putea în curând la Teaca! Un arădean a construit o ciclodrezină, care va putea fi admirată și poate chiar încercată weekendul acesta la Teaca:
Ionuț Simionca (PMP): „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României” octombrie 17, 2019 - „Voi susține guvernul care pune pe primul loc interesele românilor și ale României, care va susține proiectele mele legislative pentru români și pentru bistrițeni, cum ar fi Autostrada Nordului”, a anunţat Ionuț Simionca (PMP).