20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

DREPTATE! Tânărul din Târlișua care a provocat un accident, în care a murit un taximetrist, a fost condamnat la închisoare

Un taximetrist și-a pierdut viața în urmă cu un an, într-un tragic accident rutier petrecut pe DN17, în localitatea Coldău. Accidentul a fost provocat de un tânăr din Târlișua care s-a urcat beat la volan. Judecătorii au venit cu o primă sentință în cazul său: închisoare cu executare.

Accidentul a avut loc în 1 octombrie 2017, pe DN17, pe raza localității Coldău. Au fost implicate un autoturism de teren, condus de Gabriel Rus, un tânăr din Târlișua și un taximetru, condus de un tânăr de 22 de ani din Beclean.

Echipajele medicale l-au găsit pe șoferul taximetrului în stop cardio-respirator, încarcerat între fiarele contorsionate ale autoturismului. În ciuda eforturilor echipajului medical ajuns la fața locului, care a aplicat minute în șir manevre de resuscitare, acesta nu a mai putut fi salvat.

În accident au fost rănite și cele trei persoane care se aflau în taximetru în momentul producerii accidentului.  Mai multe despre acest accident puteți citi AICI.

Autoturismul de teren, care circula pe relația Beclean –Dej a ajuns pe contrasens, unde a lovit taximetrul, care circula regulamentar. Alcooltestul a scos în evidență faptul că șoferul care a provocat accidentul băuse înainte de a se urca la volan. Acesta se întorcea de la o nuntă în momentul producerii accidentului.

Judecătorii s-au dovedit a fi duri cu șoferul inconștient încă de atunci, hotărând ca acesta să își aștepte sentința după gratii și mai apoi în arest la domiciliu. Acesta este și acum în arest la domiciliu.

Judecătoria Beclean a venit cu o primă sentință în acest caz. Tânărul din Târlișua este condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare cu executare. Acesta va rămâne în arest la domiciliu până când sentința va fi una definitivă.

„Condamnă pe inculpatul R. G. La pedeapsa finală de 2 ani și 7 luni închisoare, în regim de detenție. Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, respectiv de la 1.10.2017, la zi. Menține măsura preventivă a arestului la domiciliu luată față de inculpat”, se arată în soluția dată de Judecătoria Beclean.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.