22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

DREPTATE! Tânărul din Târlișua care a provocat un accident, în care a murit un taximetrist, a fost condamnat la închisoare

Un taximetrist și-a pierdut viața în urmă cu un an, într-un tragic accident rutier petrecut pe DN17, în localitatea Coldău. Accidentul a fost provocat de un tânăr din Târlișua care s-a urcat beat la volan. Judecătorii au venit cu o primă sentință în cazul său: închisoare cu executare.

Accidentul a avut loc în 1 octombrie 2017, pe DN17, pe raza localității Coldău. Au fost implicate un autoturism de teren, condus de Gabriel Rus, un tânăr din Târlișua și un taximetru, condus de un tânăr de 22 de ani din Beclean.

Echipajele medicale l-au găsit pe șoferul taximetrului în stop cardio-respirator, încarcerat între fiarele contorsionate ale autoturismului. În ciuda eforturilor echipajului medical ajuns la fața locului, care a aplicat minute în șir manevre de resuscitare, acesta nu a mai putut fi salvat.

În accident au fost rănite și cele trei persoane care se aflau în taximetru în momentul producerii accidentului.  Mai multe despre acest accident puteți citi AICI.

Autoturismul de teren, care circula pe relația Beclean –Dej a ajuns pe contrasens, unde a lovit taximetrul, care circula regulamentar. Alcooltestul a scos în evidență faptul că șoferul care a provocat accidentul băuse înainte de a se urca la volan. Acesta se întorcea de la o nuntă în momentul producerii accidentului.

Judecătorii s-au dovedit a fi duri cu șoferul inconștient încă de atunci, hotărând ca acesta să își aștepte sentința după gratii și mai apoi în arest la domiciliu. Acesta este și acum în arest la domiciliu.

Judecătoria Beclean a venit cu o primă sentință în acest caz. Tânărul din Târlișua este condamnat la doi ani și șapte luni de închisoare cu executare. Acesta va rămâne în arest la domiciliu până când sentința va fi una definitivă.

„Condamnă pe inculpatul R. G. La pedeapsa finală de 2 ani și 7 luni închisoare, în regim de detenție. Deduce din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului perioada reținerii, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, respectiv de la 1.10.2017, la zi. Menține măsura preventivă a arestului la domiciliu luată față de inculpat”, se arată în soluția dată de Judecătoria Beclean.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...