-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Dealeri care vindeau droguri în Beclean și la Băile Figa, prinși de polițiști

Două persoane, un bărbat de 23 de ani și o femeie de 25 de ani care se ocupau cu traficul de droguri, au fost prinși de polițiști. Țintele erau tinerii din Beclean și de la Băile Figa.

Cei doi vindeau droguri în zona Becleanului încă din 2 februarie anul acesta, în special către tinerii care se cazau la Băile Figa și în apropiere de cele două localități.

În februarie 2022, bărbatul a fost oprit pentru un control de polițiști. În mașină au fost găsite mai multe obiecte, printre care și jumătate de kilogram de droguri, un cântar electric, aproximativ 850 de euro și o macetă.

Conform informațiilor oferite de IPJ BN, bunurile descoperite au fost ridicate și înaintate Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, pentru continuarea cercetărilor.

Cei doi locuiau fără drept în Beclean, iar oamenii legii au aplicat percheziții. În urma lor,  la data de 28 noiembrie, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 300 de grame de substanță cristalină albă, instrumente utilizate la porționarea și consumul drogurilor, un pistol cu gaze, supus autorizării, mai multe proiectile din material plastic și o carte de identitate, cu privire la care există bănuiala că ar fi falsă.

“Totodată, în urma extinderii cercetărilor, a reieșit că tânărul de 23 de ani ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri, destructurat de polițiști în luna august 2022, fiind cel care ar fi aprovizionat membrii grupării.

La data de 28 noiembrie a.c., au fost puse în executare 2 mandate de aducere, iar, în urma administrării probatoriului, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de cele două persoane.

Ulterior, la data de 29 noiembrie a.c., acestea au fost prezentate magistraților, fiind dispusă arestarea preventivă a tânărului și plasarea sub control judiciar a femeii.

Cercetările în acest caz sunt continuate, sub aspectul comiterii infracțiunilor de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals”, a comunicat Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...