-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Drumul care leagă Bistrița de Budacul de Jos se RUPE la nici jumătate de an de la inaugurare. Ce spune Radu Moldovan:

Inaugurat în toamna anului trecut, DJ 173 C, care leagă Bistrița de Budacu de Jos deja se rupe. Au fost semnalate fisuri pe o bandă circulație, pe Dealul Budacului. Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan avertizează că dacă constructorul a greșit va plăti reparația din banii săi.

DJ 173 C, care leagă municipiul Bistrița de Budacu de Jos, a fost inaugurat în luna septembrie a anului trecut. Lucrările au fost executate de Îndemânarea Prod Com și Dimex 2000 Company (asociat) și au costat 8 milioane de lei, banii provenind din bugetul Consiliului Județean.

Trei kilometri din acest drum au dat de furcă constructorilor, din cauza terenului foarte instabil, ce a necesitat foraje, piloți, ziduri de sprijin. Se pare că lucrările menite să stabilizeze terenul nu au fost suficiente, la nici jumătate de an de la inaugurare apărând fisuri pe o bandă de mers, pe Dealul Budacului.

În ședința de Consiliu Județean de ieri, președintele Radu Moldovan a precizat că dacă este vina constructorului, acesta va face reparațiile pe banii săi:

„În momentul de față, experții studiază cauza alunecărilor de teren care au continuat pe sub nivelul de 15-20 de metri unde s-a coborât atunci când s-a lucrat la drumul din Dealul Budacului și vom vedea care sunt soluțiile. Dacă sunt greșeli ale constructorului, să fiți sigur că toate reparațiile se vor face pe banii lor. Dacă experții spun că sunt alunecări de teren datorate unor alte cauze, nu mai putem face altceva decât să respectăm legea. Am transmis în repetate rânduri și, pe această cale, retransmit colegilor mei – domnului director tehnic Dorin Popescu, domnului inginer Gabriel Pop- șeful Serviciului de Drumuri – să fie foarte severi și să respecte cu strictețe prevederile legale și proiectele în baza cărora se lucrează pe drumurile județene”, a precizat Radu Moldovan.

Foto: Adrian Linca 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: