27.3 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Drumul romanilor, concursul la care era așteptat campionul mondial neînvins de 10 ani, ANULAT!

Drumul Romanilor, concursul de sănii trase de câini, ar fi trebuit să se desfășoare weekendul viitor, în Piatra Fântânele. Printre participanți era așteptat inclusiv campionul mondial din Polonia, neînvins de 10 ani la categoria „sănii cu peste 10 câini”. Tocmai de aceea, organizatorii intenționau să pregătească un traseu special. Din nefericire, evenimentul a fost ANULAT.

A cincea ediție a concursului de atelaje trase de câini, Drumul Romanilor, ar fi trebuit să se desfășoare în acest weekend. Totuși, din cauza vremii, traseele nu au putut fi amenajate. Așa că evenimentul a fost mutat pentru weekendul viitor: 20 – 21 februarie. Totul, în speranța că va ninge îndeajuns de mult încât să se poată amnaja traseele pentru concurs.

Am trimis zeci de invitații. Și ne-au răspuns campioni europeni și mondiali că vor participa, pentru weekendul 13 – 14 februarie. Ne-am văzut nevoiți să amânăm pentru weekendul viitor, în speranța că vremea ne va permite să amenajăm traseele pentru concurs”, au explicat, pentru Bistrițeanul.ro, reprezentanții Clubului Sportiv Sleddog Bistrița-Năsăud.

Dat fiind contextul pandemic, au fost trimise invitații oficiale, astfel încât participanții la eveniment să nu fie nevoiți să stea în carantină. Și-au confirmat prezența la eveniment concurenți și Cehia, Polonia, Germania, Italia și Austria.

Se anunța a fi o ediție puternică anul acesta. Starul competiției ar fi fost campionul mondial  polonez, neînvins de zece ani.

Am fi avut onoarea să primim cel mai titrat sportiv din istoria acestui sport, cu 35 de titluri mondiale și 25 europene. E neînvins, de 10 ani, la categoria – Sanie trasă de mai mult de 10 câini. Și la Piatra Fântânele ar fi venit cu o sanie trasă de 14 câini. Mai mult, ar fi fost însoțit de fiica lui, care ar fi participat participa la categoria – Sanie trasă de patru câini. Prezența sa i-a determinat și pe alții să anunțe că vor participa. Vremea este rece, dar dacă nu ninge, cu câtă zăpadă există acum nu se pot amenaja traseele. E prea puțină. Ideea e că pentru campionul mondial polonez trebuie amenajat un traseu de 20 de km. Dar dacă nu e zăpadă, mai ales că nici săptămâna viitoare nu ninge, nu se pot amenaja traseele”, a mai explicat Damaschin Berende.

Competiția ar fi trebuit să aibă categorii de trasee pentru sănii trase de doi câini, patru câini, șase câini, 8 câini, 10 câini și un traseu special pentru sania cu 14 câini.

Evenimentul ar fi fost organizat fără public, date fiind măsurile impuse de pandemie. Pe pagina de Facebook a clubului am fi pus imagini de la start, finish, poate și de pe traseu. Suntem în tratative cu o televiziune, și sperăm de la anul să putem transmite live și de pe traseu. Dar momentan nu ne permitem acest lucru. Nu avem tehnica necesară. Se anunțase o ediție foarte tare, da, din nefericire, evenimentul a fost anulat, în condițiile în care avem insuficientă zăpadă în Pasul Tihuța, iar săptămâna viitoare, conform prognozei, nu sunt prevăzute ninsori., au concluzionat reprezentanții Clubului Sportiv Sleddog Bistrița Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...