1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

După aproape un an de „part-time”, artiștii de la Centrul Județean pentru Cultură revin la normă întreagă

De aproape un an, artiștii și angajații Centrului Județean pentru Cultură iau lună de lună doar jumătate de salariu. Lucrurile par să revină la normal, Consiliul Județean stabilind ca aceștia să revină la normă întreagă și salariu complet.

Restricțiile impuse de pandemia de Covid a afectat în special instituțiile de cultură, care au fost nevoite să-și restrângă activitatea și să-și reducă din costuri. În primăvara anului trecut, 80% dintre angajații Centrului Județean pentru Cultură din subordinea Consiliului Județean, au trecut pe program de muncă redus la 4 ore. Veniturile au fost și ele diminuate.

Consiliul Județean a hotărât, la ultima ședință, că e timpul ca oamenii să se întoarcă la program întreg de muncă, iar salariul primit să fie și el întreg.

„Propunerea de reîntregire a normelor de lucru, prin trecerea de la norma ½ (timpul parțial de muncă de 4 ore/zi), la normă întreagă (timpul normal de muncă de 8 ore/zi), pentru un număr de 61 de posturi de execuție, întrucât planul de activități culturale al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud aprobat pentru anul 2022 nu poate fi realizat la un nivel calitativ ridicat în condițiile programului de muncă redus la jumătate al majorității angajaților, iar în bugetul instituției pentru anul 2022 au fost asigurate resurse financiare pentru desfășurarea activității la parametri optimi”, se arată în proiectul de hotărâre.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...