24.1 C
Bistrița
joi, iulie 25, 2024

Ecologistul Marius Bălan, despre împușcarea celui mai mare urs din România: „Mă cuprinde rușinea…”

Ecologistul Marius Horea Bălan de la Bistrița Civică, a comentat dur faptul că cel mai mare urs brun din România (Arthur) a fost împușcat într-o arie naturală protejată de un prinț austriac.

Organizațiile Agent Green și VGT (Austria) au semnalat ieri faptul că prințul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, vânător de trofee, a împușcat cel mai mare urs brun din România. Totul s-a întâmplat într-o arie protejată din Covasna. Mai multe detalii despre acest subiect – AICI.

Ecologistul Marius Bălan a comentat în termeni duri despre „mafia urșilor” care ar exista în România.

A trecut ceva timp de la aderarea din 2007 la Europa civilizată, însă în interiorul granitelor noi nu vrem normalitate nici de-a dracului… (…) Nu mai contează Statul de drept, statul paralel sau invizibil. În aceasta țară se poate obține cu câțiva euro tot ce vă doriți”, a transmis dezamăgit ecologistul Marius Bălan.

Corupția UCIDE și URȘI nu numai vieți umane…

Acesta a admis că „zilele acestea după Sfintele Paști, mă cuprinde din nou rușinea că trăiesc într-o țară cu sistem mafiot la absolut toate segmentele societății...”

Marius Bălan s-a referit la împușcarea celui mai mare URS brun din România, un subiect care a făcut vâlvă ieri, în presa națională.

Corupția UCIDE și URȘI nu numai vieți umane… Un prințisor a dat de trei ori mai puțini euro să vină după un mare trofeu să-i întindă pielea pe pereții castelului său din Austria… Cu 7.000 euro și-a văzut pofta poftită… Adică a plătit de trei ori mai puțin față de cât ar costa pe continent o asemenea raritate…

Dar nu aici e problema. Ci în faptul că din nou autoritățile române se înjosesc groaznic în a face compromisuri și oferte scandaloase”, a mai punctat ecologistul.

„Există acum de formă o anchetă care nu ne va zice nimic. Și va fi bine ambalată ca să ne facă să uităm repede. Se mai întreabă cineva ce a rezolvat ancheta de astă-iarnă, cu cei trei ursuleți scoși din bârlog de muncitorii forestieri din Harghita? Nu.. Este uitata. Avem – se spune – mafia urșilor, a celor care umblă după pui și-i vând bine undeva prin Ucraina…

Românii si ONG-urile trebuie să iasă în stradă – consideră ecologistul bistrițean – pentru a-și apăra „avuția națională de mare valoare cinegetică. Să spunem STOP vânarii de trofee…! Trist lucru în țara mea: Un prințișor aflat pe locul 17 la succesiunea unui tron mic a omorât un REGE în România. REGELE CARPAȚILOR care împărățea sus, în locurile și casa lui… Regele ARTHUR de 17 ani care nu făcea rău nimănui… ”, a concluzionat Marius Bălan.

Foto deschidere @ Agent Green

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Mai oameni buni , nu are rost sa mai tot comentati ca pro.stii si pricepeti ca si vanatoarea este o activitate economica, la fel cu oricare alta. Nimeni, nu poate efectua activitati de vanatoare, fara autorizatie emisa de administratorii fondurilor de vanatoare, care au la randul lor aprobarile de ” recoltare „… sau ” extragere din terenul pagubit „… al celor care fac obiect al vanatorii, sau al celor care comit pagube tertilor .
  Pricepeti, ca nimeni nu vine sa stea teleleu, sa umble prin munti in cautare de vanat si ca se inscriu in platforma de vanatoare, ca doresc sa vaneze contra-cost bine-nteles, ca nu-i da nimeni vanat gratis. Nimic in lumea asta nu-i gratis …
  Cand un anume fond de vanatoare identifica un vanat despre care prezinta interes, il pune pe inernet si cei care au bani ( fie ei si printi si printisori, regi sau imparati, sau simpli oameni de afaceri ) , vin sa vaneze, PUNCTUAL , adica vin si sunt dusi exact la locul cu pricina, vanaeaza, valorifica ceea ce au vanat si pleaca.
  Cu totul este alta categorie de vanatori, care nu vaneaza PUNCTUAL , ci efectueaza un turism in zona in scop de agrement si daca pot, atunci vor cumpara si un ” drept ptr vanatoare ” … a vre-unei piese de vanat, daca exista… daca nu, se multumeste cu plimbaea, aerul curat, recreerea si nu neaparat vrea vanat .
  Asa ca nu mai tot comenati a la pro.asta si vedeti-va de problemele voastre de familie, de casa, de job… de afaceri etc si lasati-i pe cei care administreaza fondurile de vanatoare sa-si vada de-ale lor, ca nu va pricepeti si numai va dati cu presupusul… si voi iubitorilor de asa zise animale salbatice, daca chiar vreti, n-aveti decat sa va duceti in padure sa va ” haleasca ” ursii ca nu se supara nimeni , dar mie nu-mi convine sa intre ursul in sat, sa-mi atace copilul, sa ma atace pe mine, pe oricine altcineva, sa-mi omoare animalele domestice ori sa-mi faca te miri ce stricaciuni in gospodarie si pe terenurile mele agricole , cautandu-si mancare , PTR CA ACTUALMENTE URSII SI UPII SUNT SCAPATI DE SUB CONTROL .
  Toate animalele de prada, trebuie tinute in arealul lor, sub control si este o prostie nationala sa fie inerzisa vanatoarea la aceste animale, ca ASA VREM NOI SA AVEM O ” MANDRIE NATIONALA ” ( PARDON, MAI DEGRABA prostie nationala ) … care azi-maine o sa ajunga sa va haleasca pe toti comentacii astia ” a la pro.asta ” ! Ma… nu-s vanator, iubesc si eu animalele si domesice si salbatice de-opotriva… dar nu sunt si prost ! ok ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.