20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

EFECTELE codului portocaliu de inundații: Zid de protecție fisurat, gospodării inundate

Județul nostru se află sub cod galben de ploi și cod portocaliu de inundații. S-a instituit inclusiv un grup de suport tehnic. Deja au fost intervenții în zone unde s-a fisurat un zid de protecție și gospodăriile au fost inundate.

Au trecut doar câteva zile și județul nostru este din nou sub amenințări de vreme severă.

Până mâine dimineață, județul nostru se află sub cod galben de ploi. Iar până mâine la ora 16:00, Bistrița – Năsăud se află sub cod portocaliu de inundații.

Încă de la ora 17:00 s-a instituit Grupul de Suport Tehnic și s-au luat următoarele măsuri:
– instituirea permanenței la sediul primăriilor
– asigurarea funcționării fluxului informațional decizional între C.L.S.U. și Centrul Operațional al ISU, respectiv Centrul Operativ al SGA BN
– avertizarea – alarmarea populației din zonele de risc la inundații: prin sistemul RO ALERT.

Deja a fost nevoie de intervenția salvatorilor.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Sîngeorz Băi și GIS Sîngeorz – Băi intervin cu un buldoexcavator pentru sprijinirea cetățenilor din cinci gospodării inundate (zid de protecție fisurat), nevoie de consolidare cu saci de nisip. Un echipaj de pompieri bistrițeni intervine cu o motopompă pe strada Socului (Zăvoaie) din municipiu pentru scoaterea apei dintr-un beci”, informează CJSU BN.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.