2.4 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Efectul petardelor: Au ajuns la UPU, răniți la degete sau ochi

Cu ocazia trecerii în Noul An, petardele și artificiile au fost folosite pentru a marca momentul. La UPU au ajuns un copil, un tânăr și o femeie răniți de aceste articole pirotehnice. Aproape 450 de kg de astfel de articole au fost confiscate de polițiști.

În mini vacanța de Crăciun, polițiștii au confiscat peste 700 de kg de petarde și artificii. Mai multe despre acest subiect puteți reciti aici:

Peste 700 de kg de artificii și petarde confiscate de polițiști

În zilele de Ajun și Noul An, oamenii legii au mai confiscat încă aproape 450 de kg de astfel de articole pirotehnice.

„La data de 31 decembrie 2019, polițiștii au depistat o femeie în vârstă de 36 de ani, din Bistrița, care ar fi expus spre vânzare articole pirotehnice din categoriile F2. (..) au întocmit dosar penal (…) și au ridicat 789 de bucăți articole pirotehnice (aproximativ 90 de kg), din categoria F2. La data de 31 decembrie 2019, polițiștii l-au depistat pe raza municipiului Bistrița, pe un bărbat de 43 de ani, din localitate, (…) în timp ce comercializa articole pirotehnice din categoriile F2 și F3 către publicul larg. În acest caz au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 2.471 de bucăți articole pirotehnice (circa 150 de kg), din categoriile F2 și F3. (…) La aceeași dată, în Bistrița, administratorul unei societăți comerciale (..) a fost depistat de polițiști în timp ce comercializa către populație articole pirotehnice din categoria F2. Astfel, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 151 de bucăți articole pirotehnice din categoria F2 (aproximativ 150 kg) (…) Tot cu ocazia controalelor, în Bistrița, Bulevardul Independenței, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat-o pe o femeie în vârstă de 44 de ani, din Târgu Mureș care (…) comercializa articole din categoria F2, deși nu avea acest drept. Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 418 de bucăți articole pirotehnice categoria F2 (circa 37 kg)  (…). La data de 31 decembrie, polițiștii din Sîngeorz-Băi au depistat o femeie în vârstă de 38 de ani, din oraș, în timp ce comercializa articole pirotehnice, deși nu avea acest drept. (…) polițiștii au întocmit dosar penal (…) și au ridicat în vederea continuării cercetărilor 288 de bucăți de articole pirotehnice. La aceeași dată, a mai fost depistat un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Beclean, în timp ce comercializa fără drept, pe raza orașului Sîngeorz-Băi articole pirotehnice din clasa F2. Și în acest caz, polițiștii au ridicat în vederea confiscării articole pirotehnice, respectiv 188 de bucăți (aproximativ 8 kg) și au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, explică polițiștii în raportul lor.

Un copil, un tânăr și o femeie au ajuns la UPU

Și la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul spitalului au ajuns persoane rănite din cauza petardelor. Aceștia erau răniți la degetele de la mâini sau la ochi.

„În noaptea de Revelion, la UPU au ajuns două persoane rănite de petarde. Astfel, un tânăr din Bistrița s-a prezentat cu două leziuni la degetele mâinii drepte, cauzate de explozia unei petarde. La index (degetul arătător) prezenta o leziune minoră și jumătate de unghie ruptă, iar la degetul mediu prezenta fractură deschisă de falangă distală. Medicul ortoped de gardă i-a acordat îngrijiri și tratament de specialitate, fiind externat la domiciliu cu recomandare de antibioterapie, medicație antiinflamatorie și antialgică, pansare zilnică într-un cabinet de specialitate și prezentare ulterioară la medicul chirurg plastician. A doua persoană, o femeie din Bistrița, a fost lovită în zona ochiului de o bucată de piatră, ce a ricoșat în urma exploziei unei petarde, cauzându-i acumulare de sânge la nivel intraocular. Din fericire, în urma tratamentului aplicat, evoluția stării sale de sănătate este favorabilă, sângele s-a resorbit, iar pacienta a început să vadă, medicul oftalmolog recomandându-i prezentare zilnică la cabinetul de specialitate pentru tratament. De asemenea, la UPU a ajuns în aceste zile și un copil din Josenii Bârgăului, prezentând corpi străini superficiali în ochi, în același context al folosirii petardelor. A primit îngrijiri medicale si a fost lăsat la domiciliu, cu tratament și recomandarea de a se prezenta la consult”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari.

FOTO- Observator transilvan

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.