-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

Emoții pentru Partidul Verzilor la depunerea candidaturilor!

Astăzi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale, adică pentru alegerea primarilor, consilierilor locali și județeni. Verzii au trecut astăzi prin emoții mari, în Bistrița-Năsăud le-au fost contestate candidaturile. VEZI care a fost problema și cum s-a rezolvat:

Înghesuială mare în ultimele două zile la Biroul Electoral de Circumscripție Bistrița-Năsăud, acolo unde toate partidele și candidații pentru primării, consiliile locale și pentru Consiliul Județean trebuiau să își depună până azi, cel târziu, candidaturile. Fiecare dosar este analizat și verificat, iar apoi candidaturile sunt admise sau respinse. Dacă unii s-au organizat din timp și au depus candidaturile fără emoții, alții au trecut prin emoții mari chiar în ultima zi.

Spre exemplu, candidații de la Partidul Verzilor Bistrița-Năsăud au avut parte de surprize după depunerea candidaturilor, s-au trezit cu o contestație, care ar fi putut să îi împiedice să candideze. În Bistrița-Năsăud și în alte trei județe din țară președinții formațiunilor locale ale Partidului Verzilor au fost contestați că ar fi reprezentanții de drept ai formațiunii, printr-o plângere depusă online. Astfel, la Bistrița s-a contestat faptul că Marius Bălan ar fi președintele Partidului Verzilor Bistrița-Năsăud. Marius Bălan a confirmat situația pentru Bistriteanul.ro și a spus că lucrurile au fost lămurite după ce BEC BN a primit de la București confirmarea din Registrul Partidelor că, într-adevăr, Marius Bălan este președintele formațiunii și are dreptul de a semna dosarele candidaților Partidului Verde.

La vârful formațiunii Verzilor este un mare scandal, președinția Partidului Verde fiind disputată în instanță de președintele Florin Călinescu și fostul președinte Claudia Adi Maria Simoiu, care susține că ar fi fost schimbată din funcție fără drept, motiv pentru care a deschis un proces. Prezent în studioul Bistrițeanul.ro LIVE, președintele Florin Călinescu a evitat să comenteze pe larg scandalul insistând că în Registrul Partidelor el este președintele de formațiunii, iar scandalul de la vârf nu ar putea afecta listele de candidați la alegerile locale, cât timp în registru apare numele său. Decizia definitivă a instanței în acest caz este așteptată în 29 Septembrie.

Cert este că scandalul le-a dat emoții astăzi candidaților de pe listele Partidului Verde. Marius Bălan susține că situația de la Bistrița s-a lămurit și că pot candida fără probleme.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...