20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

EMOȚIONANT: Cristi, îngerul păzitor al unei fetițe de trei anișori!

O poveste emoționantă a ieșit la iveală după moartea tânărului polițist. Pe când era în cadrul IPJ Bacău, a salvat viața unei fetițe de trei anișori, în miez de noapte. „Îngerul tău nu a fost pe fază” a scris polițista din cadrul IPJ Cluj, prietenă cu Cristi.

Un tânăr polițist și-a pierdut viața, acum două nopți, în urma unui accident rutier. Cei care l-au cunoscut pe Cristi Sabău, au spus despre el că a fost un om bun, dornic să ajute.

O polițistă din cadrul IPJ Cluj, a făcut ieri publică o faptă eroică a celui ce a fost colegul și prietenul ei, Cristi Sabău.

S-ar părea că în luna iunie a acestui an, pe când era în cadrul IPJ Bacău, tânărul ar fi salvat o fetiță de trei anișori. Asta, în miez de noapte, în afara orelor de program.

„Am auzit țipete și urlete de moarte. M-am îmbrăcat rapid și am ieșit afară. La casa de lângă post, locuiește o familie care are o fetiță de 3 ani. Și erau vreo 20 de oameni care urlau că a murit fetița. O dădeau din brațe unul celuilalt. Bunicii strigau că a murit. Mama țipa că e în comă. Tatăl abia mai putea vorbi. Și mă duc acolo să văd despre ce e vorba. Erau urlete disperate. Mă luptam să le smulg fata din brațe, iar în momentul în care tatăl fetei m-a văzut a strigat la soția lui: Dă-i fata lu șefu’!”, i-a scris Cristi pe messenger prietenei sale, Ely.

Odată ce a avut fetița în brațe, a început o luptă contra cronometru.

Fata era încremenită. Nu respira și era în comă de vreo două minute. Cel puțin așa ziceau părinții că au găsit-o, de aproximativ două minute, leșinată, fără să respire. Poate că era de mai mult timp. Și i-am făcut o manevră de resuscitare, manevra Heimlich. Între timp, bunica fetei a sunat la Ambulanță. Dar salvarea sosea doar în 30 de minute”, a continuat Cristi relatarea.

Apoi, i-a venit „o idee” și situația a luat o altă turnură.

În tot acest timp mă chinuiam să o resuscitez. Fetița avea gura încleștată. La un moment dat i-am deschis gura și i-am îndreptat limba. Apoi am continuat resuscitarea. Fata a început să scuipe și să vomite cheaguri de sânge. Acestea îi blocau traheea, neavând aer. Apoi a început să plângă și mi-am dat seama că e un lucru bun, devenind conștientă”, a spus Cristi.

Apoi i-a dat fetița tatălui său și i-a spus să conducă în grabă spre Bacău, și să facă semn primei ambulanțe pe care o vede, salvarea solicitată de ei fiind în drum spre intervenție.

Au ajuns cu ea la Bacău respirând. Apoi au transportat-o la Iași. Și acum e bine. Așa m-am bucurat când am auzit că a supraviețuit. A venit tatăl ei plângând și mi-a mulțumit”, i-a scris polițistei din Cluj.

Povestea eroismului lui Cristi a umplut rapid zona, iar colegii săi din IPJ Bacău au vrut să o facă publică. Dar el nu a vrut.

Dumnezeu mi-a luminat mintea cum să acționez. Eu am făcut asta în fața lui Dumnezeu, nu pentru altcineva. El mi-a dat putere. În timp ce resuscitam fetița, îmi spuneam rugăciunile, să nu îmi moară în brațe. Și tatăl său era lângă mine, căzut în genunchi și țipa de ți se ridica carnea pe tine. După ce ei au plecat cu fetița, m-am așezat pe scările postului de poliție și mă tremura încontinu. Eram plin de sânge pe palme. Dar fetița a supraviețuit. Asta e cel mai important”, a povestit Cristi.

Polițista de la IPJ Cluj care a făcut publică această faptă a avut un regret, privitor la „îngerul lui Cristi”.

Ai fost un om bun, și ți-am zis de multe ori asta, prietene! Îmi pare rău că ai devenit un înger în cer, viața ta nu trebuia să se sfârșească acum! Stiu cât ti-ai dorit să ajuți oamenii, stiu că nu ți-a fost usor, și totuși când ai ajuns «acasă», Dumnezeu te-a luat la el! Se pare că Îngerul tău nu a fost pe fază! Nu o să te uit niciodată, și nici încurajările și sfaturile pe care mi le-ai dat! Drum lin, Cristi Sabău”, a scris Ely la postarea de pe Facebook.

 

Despre accidentul ce i-a curmat viața și alte lucruri legate de subiect puteți reciti AICI:

FOTO/VIDEO: GRAV accident în Josenii Bârgăului! Un polițist a decedat

Vezi ce zic martorii despre accidentul în care și-a pierdut viața un polițist

Cine era polițistul care și-a pierdut viața în accidentul de noaptea trecută

FOTO/VIDEO – Colegii polițistului decedat în accidentul de azi-noapte i-au adus un ultim omagiu la locul tragediei

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!