-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Erou și în timpul liber: comandantul Detașamentului de Pompieri Bistrița îngerul păzitor al răniților din accidentul de la Săsarm

Comandantul Detașamentului de Pompieri Bistrița mergea cu soția la Cluj-Napoca, în momentul în care două mașini s-au ciocnit violent în localitatea Săsarm. Fără să stea pe gânduri a acordat primul ajutor celor implicați, a luat legătura cu dispeceratul și a fost cel care a solicitat elicopterul SMURD pentru a o prelua pe una dintre șoferițele implicate în accident.

Ilie Dunca mergea spre Cluj-Napocacu soția sa când a trecut pe lângă accidentul produs în localitatea Săsarm. Știa exact ce are de făcut într-o astfel de situație, fiind o scenă pe care o vedea adesea în timpul programului.

A sunat la 112 și și-a chemat  colegii în ajutor, dar și elicopterul SMURD pentru a o prelua pe una dintre șoferițe, rănită grav. De sub capota celei de-a doua mașini implicate ieșea fum, astfel că riscul unui incendiu era destul de mare.

„Ajuns în dreptul mașinii a observat că victima se află într-o stare de semiconștiență. Și-a dat seama că fata nu putea să vorbească, i-a eliberat rapid căile aeriene și a așezat-o într-o poziție de siguranță”, notează ISU Bistrița.

Până să ajungă colegii de la pompieri, Ilie a decuplat bornele mașinilor, pentru a evita un incendiu și a eliberat zona pentru ca elicopterul ce avea să o preia pe una dintre șoferițe să poată ateriza la fața locului.

„El este Ilie Dunca, comandantul Detașamentului de Pompieri Bistrița, iar ieri a mai salvat câteva vieți. Poate că mulți vor spune că și-a făcut meseria, însă pentru noi, el este un erou, la fel ca toți salvatorii. Felicitări, Ilie”, îi transmite ISU Bistrița.

Despre accidentul de la Săsarm puteți citi mai jos:

VIDEO: Grav accident la Săsarm. O persoană a rămas prinsă între fiarele mașinii. Elicopterul a fost solicitat

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...