9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Bistrițenii cuceresc competițiile de șah: Dominik, locul II la Festivalul Internațional de Șah LIONS

Festivalul Internațional de Șah LIONS a avut loc în acest weekend. Dominik, bistrițeanul pasionat de acest sport al minții, a reușit să obțină locul II.

În 2018, Bistrițeanul.ro vă prezenta povestea lui Dominik Socaci, un tânăr bistrițean pasionat de șah. Acest jos al minții l-a învățat de la tatăl său.

Aveam 10 ani, când tatăl meu mi-a arătat prima dată cum să joc șah. Așa am învațat și am prins pasiune pentru acest sport” a povestit Dominik.

Apoi a fost șlefuit de un profesor de matematică. S-a antrenat, s-a luptat cu cei mai buni, câștigând în 2018 locul I. Mai mult, predă și altora, considerând că șahul va ajuta Bistruița.

Dominik, bistrițeanul care se îndrăgostește zilnic de un sport pe care mulți îl abandonează

În acest weekend, la La Sports Festival Cluj Napoca s-a desfășurat Festivalul Internațional de Șah LIONS, ediția a XII-a. Au fost 170 de concurenți la cele patru categorii.

Adversarii au fost concurenți de elită ai Clujului. Au fost jucători care s-au antrenat de la vârsta de 6 -7 ani cu antrenori performanți. Au fost concurenți participanți la turnee naționale și internaționale. De asemeneas au fost și jucători din cadrul emisiunii TV ”Regi și pioni”. 

În acest concurs strâns de șah, am reușit să mă clasez pe locul 2, cu 5 puncte din 6. Cele 5 puncte au fost 5 victorii jucate la masa 1 și 2.  Am fost favoritul nr 2 la începutul concursului și am luat locul 2. Sunt mândru că am reușit la acest festival să aduc o medalie și la Bistrita” a transmis, pentru Bistrițeanul.ro, Dominik Socaci.

Dominik a dovada clară că dacă dorești ceva cu adecvărat, poți obține. Și îi îndeamnă și pe alții să îndrăgească acest sport.

Eu sunt un tânăr de 29 de ani care practic șahul de mic copil. Primul antrenor a fost tatăl meu. Iubesc acest sport frumos al minții și mă antrenez zilnic. Îndem copiii să joace și să îndrăgească acest sport frumos” a transmis Dominik Socaci.

 

Lista cu rezultatele competiției poate fi consultată AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...