9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

EXPLOZIE de creativitate și culoare, de mâine, la Târgul Breslelor Moderne

Inima cetății Bistrița va fi plină în acest weekend de creativitate, frumusețe și culoare. Meșteșugari din Bistrița-Năsăud vă vor aștepta cu drag la Târgul Breslelor Moderne. Iar rodul talentelor lor vă va merge, cu siguranță, direct în inimă.

Luna iulie, mai exact, în 16 iulie 1264, a avut loc atestarea documentară a orașului Bistrița.

Astfel, în acest prim weekend din luna iulie, urmașii meșteșugarilor doresc să readucă frumusețea, culoarea și creativitate în inima burgului.

În perioada 3 – 5 iulie, în zona centrală a Bistriței, va avea loc Târgul Breslelor Moderne.

Va fi o explozie de creativitate și culoare, așa încât o vizită la Târgul breslelor moderne poate constitui chiar și un simplu prilej de energizare. Însă, cu siguranță, fiecare participant va putea să găsească ceva care să-i atragă privirea, între minunățiile realizate manual și să ofere un gest de încurajare pentru unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie”,promit organizatorii evenimentului.

Astfel, urmașii vestitelor bresle din burgul transilvan vor produce o explozie de culoare pe Pietonal, printr-o bogăție de produse de la cele tradiționale sau de inspirație tradițională, la cele cu tușe moderne sau inspirate din mediul ce ne înconjoară.

Este un prilej de a-i întâlni pe oamenii de poveste, de a le adresa un cuvânt de încurajare și de a srpijini economia locală. Mai ales că în toată această perioadă, în care nu au putut participa la evenimente și, în care, deși au fost prezenți în mediul on-line, consumul s-a orientat, mai degrabă spre produsele de strictă necesitate, meșterii populari și artizanii Asociației ”Produs în Bistrița-Năsăud” și-au pus talentul și imaginația în minunății de creații unicat, lucrate manual”, mai spun organizatorii.

Cei 22 de artizani vor expune creații care mai de care mai diversificate: de la împletituri, bijuterii, la ceramică, obiecte din lemn, costume populare, etc.

Îi veți găsi în zona Bisericii Evanghelice:

  • Vineri – 12.00 – 21.00
  • Sâmbătă – 09.00 – 21.00
  • Duminică – 11.00 – 20.00

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...